Hyundai Motorsport se afla in top cinci cu doua masini, dupa prima zi din Raliul Portugaliei

Hyundai Motorsport se afla in top cinci cu doua masini, dupa prima zi din Raliul Portugaliei
  • Dani Sordo a incheiat ziua de vineri din Raliul Portugaliei pe pozitia a treia
  • Thierry Neuville a avut un inceput prudent si se afla pe locul al cincilea la general, dupa ce a castigat ultimele doua probe programate vineri seara
  • Hayden Paddon a abandonat, iar Kevin Abbring s-a oprit din cauza unor probleme la coloana de  directie

Hyundai Motorsport a avut un inceput dramatic in Raliul Portugaliei, etapa a cincea a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC), insa la finalul zilei, echipa se afla in top cinci cu doua masini.

Dani Sordo este cel mai bine clasat pilot Hyundai Motorsport, spaniolul aflandu-se pe pozitia a treia in clasamentul provizoriu. Thierry Neuville a urcat pe locul al cincilea, dupa un inceput mai prudent, si a incheiat ziua cu doua victorii pe specialele programate pe strazile din Porto.

Din pacate, Hayden Paddon si Kevin Abbring au fost nevoiti sa abandoneze. Abbring, aflat la prima sa participare in sezonul 2016 din WRC, a rupt directia pe PS3 (Caminha 1 – 18,03 km), dupa o greseala pe un viraj de stanga, iar Paddon a iesit in decor pe PS5 (Ponte de Lima 2 – 27,44 km). Echipajul neozeelandez nu va mai reveni in acest raliu.

Sordo (#4 Noua generatie i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, au inregistrat rezultate bune pe probele de vineri. Obiectivul echipajului este obtinerea unui loc pe podium.

Sunt multumit de ritmul cu noua generatie i20 WRC. Pe prima proba a zilei am incercat sa protejam pneurile, dar dupa aceea am mers in ritmul nostru si masina s-a comportat excelent. Sustinerea fanilor este incredibila, iar acest lucru ma motiveaza”,a declarat Dani Sordo.

Neuville (#20 Noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, concureaza in Portugalia in culorile Hyundai Mobis World Rally Team. Ziua s-a incheiat cu o victorie pe cele doua speciale din Porto.

„Ma bucur ca am incheiat ziua cu doua victorii. Am inceput mai prudent si nu am realizat ca vom pierde atat de mult timp cu aceasta abordare. Am crescut apoi ritmul si am recastigat pozitii importante. Obiectivul este sa urcam in clasament pana la finalul raliului”,a adaugat Thierry Neuville.

Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) si Seb Marshall, copilotul sau, au luat startul cu modelul i20 WRC, in specificatie 2015. Cei doi au fost nevoiti sa se opreasca, echipajul revenind sambata, conform regulamentului Rally 2.

„Sunt dezamagit de modul in care s-a incheiat ziua pentru noi. Am rupt coloana de directie si am incercat sa o reparam, dar din pacate nu s-a mai putut face nimic. Vom reveni sambata”,a mentionat Kevin Abbring.

Paddon (#3 Noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, au iesit in decor de pe PS5.

„Sunt dezamagit ca am abandonat. Am inceput ziua bine si chiar daca au fost mici probleme am avut timpi buni pe probe. Am fost surprinsi de o groapa pe PS5, care ne-a propulsat in decor. Sper sa revenim mai puternici in Sardinia, un raliu in care anul trecut am incheiat pe podium”,a declarat Hayden Paddon.

Obiectivul Hyundai Motorsport este de a continua in acelasi ritm in Campionatul Mondial de Raliuri, dupa podiumurile din Monte-Carlo si Suedia, la care se adauga victoria memorabila din Argentina. Doua modele din noua generatie i20 WRC se afla in top cinci in Raliul Portugaliei, o etapa in care locul al saselea a reprezentat cea mai buna performanta a echipei.

„Prima cursa cu patru masini la start a fost o provocare. Ne bucuram ca Hayden si John sunt bine dupa incidentul de dupa amiaza. Din pacate, echipajul nu mai poate continua. Si Kevin a intampinat mici probleme, dar va reveni in Rally 2 sambata. Dani se afla pe locul al treilea, iar Thierry pe al cincilea”,a mentionat Michel Nandan, directorul echipei.   

Clasament Raliul Portugaliei 2016 (dupa ziua de vineri)

1. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) 1:28:53.3

2. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +31.9

3. D. Sordo/ M. Marti (Hyundai New Generation i20 WRC) +37.3

4. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +52.3

5. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:12.2

6. S. Lefebvre/ G. Moreau (Citroën DS3 WRC) +1:33.5

7. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +1:46.0

8. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +1:49.7

9. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +3:50.9