Hyundai Motorsport se lupta pentru podium in Raliul Australiei

Hyundai Motorsport se lupta pentru podium in Raliul Australiei
  • Hyundai Motorsport concureaza pentru locul secund in clasamentul pilotilor
  • Thierry Neuville este cel mai bine plasat pilot al echipei, pe locul al treilea, urmat de Hayden Paddon pe al patrulea si Dani Sordo pe al saptelea
  • Echipa a obtinut doua victorii pe probele speciale de vineri (Paddon pe PS2, Neuville pe SS7), concurand pentru un loc pe podium

Cele trei echipaje Hyundai Motorsport au incheiat prima zi din Raliul Australiei in top sapte. Lupta pentru pozitia a doua in clasamentul pilotilor se intensifica in cadrul ultimei etape a sezonului 2016 din Campionatul Mondial FIA (WRC).

Thierry Neuville se afla pe locul secund in campionat, fiind in avantaj dupa primele 11 probe din Raliul Australiei. Neuville ocupa pozitia a treia in clasamentul general dupa ziua de vineri, Paddon este clasat pe locul al patrulea, iar Sordo pe al saptelea.

Vineri au fost programate trei speciale cunoscute - Utungun (7,88 km), Bakers Creek (16,75 km) si Northbank (8,42 km), plus proba Newry, modificata fata de editiile trecute. Toate cele patru speciale au fost parcurse de cate doua ori.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au progresat pe parcursul zilei. Echipajul belgian a castigat speciala a saptea (Bakers Creek 2) si a incheiat ziua pe locul al treilea.

„Totul a mers bine pe bucla de dimineata. Pe probele de dupa-amiaza am ridicat ritmul si am reusit sa urcam in clasament. Obiectivul nostru este ocuparea locului secund la general”,a declarat Neuville.

Paddon (#4 noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, au castigat prima trecere pe Bakers Creek (PS2), ocupand pozitia a patra dupa prima zi din Raliul Australiei.

„Sunt multumit de modul in care a decurs ziua. Pana pe speciala a patra am avut un ritm foarte bun, dar acolo am pierdut timp dupa cateva mici rasuciri. Am incercat o abordare cu un mix de pneuri hard si soft si cred ca suntem intr-o pozitie buna pentru urmatoarele zile ale raliului”,a mentionat Paddon. 

Sordo (#20 noua generatie i20 WRC) si Marc Martí au fost penalizati cu 20 de secunde pentru intarzierea la startul PS4. Spaniolul a retrogradat de pe pozitia a doua pana pe locul al saptelea si se afla acum la 11,4 secunde de o clasare in top cinci.

„Sunt dezamagit pentru ca am avut un inceput bun, dar am facut o greseala si am ajuns tarziu la startul PS4. Insa sunt sigur ca putem recupera”,a adaugat Sordo.

Cu victoriile obtinute vineri de Neuville si Paddon, Hyundai Motorsport a reusit performanta de a castiga cel putin o proba speciala la fiecare dintre cele 13 etape programate in acest sezon. Chiar daca echipa si-a asigurat locul secund in clasamentul constructorilor, obiectivul este de a obtine o clasare pe podium in Australia cu noua generatie i20 WRC. 

„A fost o zi dificila, dar tipica pentru Australia. Chiar daca este final de sezon nu ne permitem niciun moment de relaxare. Thierry si Hayden concureaza pentru un loc pe podium, lupta din clasamentul pilotilor fiind intensa. Ma bucur ca toate echipajele noastre au in continuare o sansa, ceea ce garanteaza spectacol pana la final”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Sambata este o zi dificila, pilotii avand de parcurs si speciala Nambucca de 50,80 km, lungimea totala a probelor din a doua zi fiind de 135 km.

CLASAMENT GENERAL – prima zi – Raliul Australiei 

1. A. Mikkelsen/ A. Jager (Volkswagen Polo R WRC) 57:16.7

2. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +15.4

3. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +22.5

4. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +23.7

5. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +38.8

6. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +46.6

7. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +50.2

8. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +1:30.6

9. E. Lappi/ J. Ferm (Škoda Fabia R5) +2:20.3

10. L. Bertelli/ S. Scattolin (Ford Fiesta RS WRC) +2:24.7