Hyundai Motorsport se lupta pentru un loc pe podium in Raliul Argentinei

Hyundai Motorsport se lupta pentru un loc pe podium in Raliul Argentinei
  • Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru podium, dupa prima zi din Raliul Argentinei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC);
  • Thierry Neuville este pe locul al treilea, dupa cele opt probe desfasurate, cu un avans de doar 0,9 secunde fata de Dani Sordo, colegul sau din echipa Hyundai Shell Mobis World Rally Team.
  • Hyundai Motorsport se lupta pentru podium in Raliul Argentinei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Dupa opt dintre cele 18 probe speciale, Thierry Neuville se afla pe pozitia a treia, cu un avans de doar 0,9 secunde fata Dani Sordo. Andreas Mikkelsen a fost lider in prima parte a zilei, dar a incheiat ziua pe locul al saptelea in clasamentul raliului.

Dupa super speciala de joi seara, din jurul Villa Carlos Paz, castigata de catre Neuville, vineri au mai fost programate inca sapte probe speciale: o bucla de trei probe – Las Bajadas/ Villa del Dique, Amboy/ Yacanto si Santa Rosa/ San Agustin – parcursa de doua ori si super speciala Fernet Branca.

Thierry Neuville se afla pe locul al treilea in clasament, la 28,6 secunde fata de ocupantul primei pozitii, dupa victoria de joi pe super speciala din Carlos Paz si o evolutie constanta pe probele de vineri.

„M-am simtit bine la volan, dar trebuie sa fim foarte atenti pentru ca traseul este dur, mai ales la cea de-a doua trecere. Strategia a fost sa ramanem in lupta pentru un loc pe podium si sa atacam in partea a doua a raliului”, a declarat Thierry Neuville.

Dani Sordo a castigat super speciala de vineri si se afla in lupta pentru podium in Raliul Argentinei. Spaniolul a incheiat ziua pe locul al patrulea, la mai putin de o secunda fata de colegul sau de echipa.

„A fost placut sa pilotam in fata unui public atat de pasionat. Stiam ca probele de aici sunt dure si am incercat sa menajam cat mai mult masina. Ne dorim sa fim in lupta pentru un loc pe podium, sunt sigur ca va fi o lupta frumoasa pana la final”, a mentionat Dani Sordo.

Andreas Mikkelsen a incheiat ziua pe locul al saptelea.

„Am avut un debut bun, dar, din cauza problemelor intampinate, am pierdut foarte mult timp. Suntem pregatiti sa recuperam in urmatoarele doua zile”, a adaugat Andreas Mikkelsen.

„Cred ca putem fi multumiti de modul in care a decurs raliul. Suntem foarte competitivi si putem sa ne implicam in lupta pentru victorie”, a declarat Michel Nandan, directorul Hyundai Motorsport.

Rezultate Raliul Argentinei 2018 (dupa prima zi)

1.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC1:30:38,6
2.K. MeekeP. Nagle               Citroën C3 WRC+22,7
3.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC         +28,6
4.D. SordoC. del BarrioHyundai i20 Coupe WRC+29,5
5.S. OgierJ. IngrassiaFord Fiesta WRC               +36,4
6.C. Breen                S. Martin               Citroën C3 WRC            +41,2
7.A. MikkelsenA. JægerHyundai i20 Coupe WRC         +58,5
8.E. Lappi                J. Ferm  Toyota Yaris WRC+1:07,9