Hyundai Motorsport se lupta pentru un loc pe podium in Raliul Mexicului

Hyundai Motorsport se lupta pentru un loc pe podium in Raliul Mexicului
  • A treia clasare consecutiva pe podium ramane obiectivul principal pentru Hyundai Motorsport, dupa prima zi din Raliul Mexicului.
  • Dani Sordo este clasat pe locul al treilea in clasamentul general, iar Hayden Paddon se afla in lupta pentru un loc in top cinci.

Hyundai Motorsport a inceput lupta pentru cel de-al treilea podium consecutiv in acest sezon din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) cu o evolutie incurajatoare in Raliul Mexicului. Dupa prima speciala de joi seara, toate cele trei echipaje se aflau pe primele sase pozitii, Thierry Neuville fiind cel mai rapid pe PS1.

Dupa prima zi, Dani Sordo se afla in lupta pentru un loc pe podium, iar Hayden Paddon este in top cinci. Neuville a fost insa nevoit sa abandoneze pe speciala El Chocolate, a patra a raliului.

Sordo (#4 noua generatie i20 WRC), care concureaza in culorile Hyundai Shell World Rally Team, a avut o evolutie buna pe prima proba de vineri (PS4 El Chocolate), iar cel de-al doilea timp obtinut l-a ajutat sa-si consolideze pozitia a treia la general.

„Sunt foarte multumit ca suntem in lupta pentru un loc pe podium. Am fost impresionat de numarul mare de spectatori de pe speciala lunga, El Chocolate. Urmeaza doua zile foarte solicitante”, a declarat Dani Sordo.

Paddon (#20 noua generatie i20 WRC) concureaza in Mexic in culorile Hyundai Mobis World Rally Team. Neozeelandezul se afla in top cinci dupa specialele de vineri.

„Obiectivul nostru este sa ramanem in top cinci, iar pentru acest lucru trebuie sa fim foarte atenti, deoarece urmeaza cele mai lungi probe din acest sezon”, a mentionat Hayden Paddon.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) a inceput ziua de vineri de pe pozitia a doua in clasamentul general. Belgianul a fost nevoit sa abandoneze insa pe PS4 si va continua sambata conform regulamentului Rally 2.

„Am ales pneurile potrivite si timpii intermediari erau buni, insa am pierdut controlul masinii. Vom incerca sa revenim in acelasi ritm”,a adaugat Thierry Neuville.

Pentru Hyundai Motorsport, Raliul Mexicului inseamna primul podium din WRC, obtinut in etapa din anul 2014. Echipa concureaza in acest sezon pentru a obtine al treilea podium consecutiv, dupa clasarea pe pozitia a treia in Monte-Carlo si locul secund in Suedia.

„Raliul Mexicului este imprevizibil. Probele sunt complet diferite fata de cele din Monte-Carlo si Suedia. Toate cele trei echipaje au avut un inceput bun joi, dar vineri, pe speciala El Chocolate, Thierry a fost nevoit sa se opreasca. Dani se afla in lupta pentru un loc pe podium, iar Hayden a avut o evolutie constanta, fiind clasat in top cinci. Dorim sa ne demonstram potentialul si in urmatoarele doua zile”,a declarat Michel Nandan, directorul Hyundai Motorsport.

Sambata sunt programate noua probe speciale cu o lungime de 150 km: Ibarrilla (30.38 km), Otates (42.62 km), El Brinco (7.15 km) si Agua Zarca (16.47 km). Otates si El Brinco vor fi parcurse inca o data dupa amiaza, dupa care urmeaza doua super speciale si proba din Guanajuato.

Clasament general - Raliul Mexicului 2016 (dupa prima zi)

 1. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 1:48:00.0

2. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +32.1

3. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:15.6

4. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +1:46.7

5. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:20.8

6. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +2:35.6

7. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +3:53.8

8. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +4:56.3

9. L. Bertelli/ S. Scattolin (Ford Fiesta RS WRC) +5:11.3

10. T. Suninen/ M. Markkula (Škoda Fabia R5) +5:43.7