Hyundai Motorsport se lupta pentru un loc pe podium in Raliul Spaniei

Hyundai Motorsport se lupta pentru un loc pe podium in Raliul Spaniei
  • Inceput prudent pentru Hyundai Motorsport in Raliul Spaniei, penultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (WRC);
  • Dani Sordo a castigat o proba speciala si ocupa pozitia secunda, dupa ziua de vineri.

Hyundai Motorsport a avut un inceput prudent si trebuie sa mareasca ritmul in ultimele doua zile din Raliul Spaniei, penultima etapa din calendarul WRC, singurul raliu care se desfasoara pe o suprafata mixta in acest sezon.

Reveniti in cadrul echipei dupa Raliul Germaniei, spaniolii Dani Sordo si Carlos del Barrio au reusit sa castige o proba speciala si se afla pe locul secund la finalul primei zile, dar lupta pentru un loc pe podium este foarte stransa. Intre Dani Sordo aflat pe pozitia a doua, Elfyn Evans pe cea de-a treia si Sebastien Loeb pe a patra sunt doar 3,4 secunde.

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger se afla pe locul al saselea in clasamentul general al raliului, diferenta dintre Mikkelsen si Dani Sordo fiind de doar 12 secunde. Dani Sordo si Carlos Del Barrio, copilotul sau, au terminat de doua ori pe podium in Raliul Spaniei cu Hyundai Motorsport, iar obiectivul lor este de a repeta performanta si in 2018. Thierry Neuville a incheiat ziua pe locul al noualea.

„Ma bucur pentru ca am revenit la echipa in cursa mea de casa. Sunt multumit de modul in care a decurs prima zi si de faptul ca ne putem lupta pentru un loc pe podium”,a declarat Dani Sordo.

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger au castigat speciala a patra, iar dupa ce au modificat unele setari in parcul de service au avut un ritm mult mai bun.

„Pe primele probe mi-a fost foarte greu, dar dupa modificarile realizate in parcul de service am putut creste ritmul. Diferentele sunt foarte mici si speram sa ne implicam si noi in lupta pentru podium”,a mentionat Andreas Mikkelsen.

Thierry Neuville si Nicholas Gilsoul au fost primii la start pe probele de macadam. Liderul clasamentului general se afla pe pozitia a noua in acest raliu.

„Fiind primul pe probe am pierdut foarte mult timp din cauza lipsei de aderenta. A fost o zi dificila, dar trebuie sa ramanem pozitivi”,a adaugat Thierry Neuville.

Dupa prima zi pe macadam, urmatoarele se vor desfasura pe asfalt, iar echipa este pregatita sa se lupte pentru puncte pana la final.

„Stiam ca va fi o zi plina de provocari, in special pentru Thierry. Dani a avut un ritm bun inca de la inceput si sunt incantat ca el si Andreas au reusit sa castige probe speciale. Ne dorim sa acumulam cat mai multe puncte in lupta pentru titlurile mondiale. Conditiile meteo se anunta schimbatoare, asa ca lupta este inca deschisa”,a declarat si Michel Nandan, directorul echipei.

Rezultate Raliul Spaniei 2018 (dupa prima zi):

1.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC1:34:27,4
2.D. SordoC. del BarrioHyundai i20 Coupe WRC          +26,8
3.E. EvansD. BarrittFord     Fiesta WRC+29,7
4.S. Loeb            D. Elena           Citroën C3 R5+30,2
5.J.M. LatvalaM. AnttilaToyota Yaris WRC+37,6
6.A. MikkelsenA. JægerHyundai i20 Coupe WRC          +39,1
7.S. Ogier            J. IngrassiaFord Fiesta WRC+39,4
8.C. BreenS. MartinCitroën C3 R5+44,7
9.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC+59,7
10.E. Lappi            J. FermToyota Yaris WRC+1:07,4