Hyundai Motorsport a semnat un contract cu Ott Tänak, pentru urmatoarele doua sezoane din WRC

Hyundai Motorsport a semnat un contract cu Ott Tänak, pentru urmatoarele doua sezoane din WRC

Hyundai Motorsport a semnat un contract pentru urmatorii doi ani cu Ott Tänak, care va concura pentru echipa la toate etapele din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Pentru Tänak si Martin Järveoja, copilotul sau, prima etapa in culorile Hyundai Motorsport va fi Raliul Monte-Carlo, programat in perioada 23 – 26 ianuarie 2020. 

Hyundai Motorsport a confirmat cei patru piloti care vor concura cu i20 WRC in sezonul urmator, cel de-al saptelea pentru echipa in campionatul de raliuri. Thierry Neuville si Ott Tänak vor avea un sezon complet, in timp ce Dani Sordo si Sébastien Loeb vor imparti cea de-a treia masina pe parcursul anului. 

Calendarul pentru sezonul viitor include etape noi pentru Hyundai Motorsport, asa cum sunt cele din Kenya, Noua Zeelanda sau Japonia, iar obiectivul echipei este de a lupta pentru victorie in fiecare raliu. 

„Sunt foarte incantat ca voi pilota pentru Hyundai Motorsport in 2020, viziunea pe care mi-a prezentat-o Andrea fiind promitatoare. Este o onoare pentru mine sa fac parte din aceasta echipa si abia astept sa vedem ce putem realiza impreuna in sezoanele urmatoare”a declarat Ott Tänak.   

„Ott este foarte talentat si rapid pe orice suprafata, va avea un rol important in echipa noastra. Avem cele patru echipaje confirmate deja pentru sezonul 2020: Thierry si Ott vor participa la toate cele 14 raliuri, iar Dani si Sébastien vor imparti a treia masina. Este o echipa puternica, iar obiectivele sunt pe masura. In acelasi timp discutam cu Andreas si Craig pentru eventuale colaborari in WRC anul viitor”,a mentionat Andrea Adamo, directorul echipei.