Hyundai Motorsport si-a consolidat pozitia in clasamentul general, dupa evolutia buna din Raliul Australiei

Hyundai Motorsport si-a consolidat pozitia in clasamentul general, dupa evolutia buna din Raliul Australiei
  • Hyundai Motorsport si-a consolidat pozitia a doua in clasamentul constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa evolutia buna din Raliul Australiei, a zecea etapa a sezonului
  • Hayden Paddon a incheiat raliul pe locul al cincilea, Thierry Neuville s-a clasat pe locul al saptele, acumuland puncte importante la constructori, iar Dani Sordo a terminat pe pozitia a opta

 

Hyundai Motorsport si-a pastrat pozitia secunda in clasamentul constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri, dupa evolutia buna din Raliul Australiei, unde toate cele trei modele Hyundai i20 WRC inscrise in competitie au incheiat in top opt.

 

In ultima zi a etapei a zecea din calendarul mondial au fost programate cinci probe speciale, cate doua treceri pe proba Bucca Long (21,95 km) si pe Wedding Bells (9,23 km) si o trecere pe speciala Settles Rd. (6,4 km). A doua trecere pe proba Wedding Bells a avut si rol de Power Stage, unde primii trei clasati obtin puncte suplimentare in clasament.

 

Hayden Paddon (#8 Hyundai i20 WRC) a incheiat pentru a patra oara in top cinci in acest sezon.

 

„Am fost multumit de ritmul de pe ultimele probe. Obiectivul nostru a fost sa incheiem acest raliu si sa acumula cat mai multe puncte pentru a consolida pozitia secunda a echipei in clasamentul constructorilor”, a declarat Paddon.

 

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) si-a propus sa incheie acest raliu in puncte si a ajuns la sosire pe pozitia a saptea la general, acumuland puncte importante pentru Hyundai Motorsport in clasamentul constructorilor.

 

„Ne-am concentrat pe obiectivul echipei de a acumula cat mai multe puncte. Am reusit sa ne imbunatatim permanent ritmul si setarile pe parcusul celor trei zile”,a mentionat Neuville.

 

Dani Sordo (#20 Hyundai i20 WRC) a avut un ritm bun la prima sa participare in configuratia actuala a Raliului Australiei si a reusit sa castige trei probe speciale in prima zi. Spaniolul a incheiat etapa pe pozitia a opta in clasamentul general.

 

„Sunt foarte multumit de performantele masinii. Ne-am concentrat in ultima zi sa incheiem fara probleme si am reusit. Am testat cateva aspecte noi ale masinii, iar acest lucru va fi util pentru viitor”, a adaugat Sordo.

 

Obiectivele Hyundai Motorsport, la cea de-a doua participare din istorie in Raliul Australiei, au fost sa incheie cu toate cele trei masini in puncte si sa-si mentina pozitia a doua in clasamentul constructorilor.

 

„Ne-am atins obiectivele si suntem in continuare pe locul secund in clasamentul constructorilor. Raliul Australiei a fost o etapa solicitanta in care am gasit cele mai bune solutii pentru dezvoltarea masinii. Vom reveni in Europa pentru ultimele trei etape ale sezonului si vom concura pentru a ne pastra locul secund in clasament”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

 

Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) va reveni in Europa pentru etapa a unsprezecea a sezonului 2015, programata in Corsica la inceputul lunii octombrie. Hyundai Motorsport va concura cu patru masini in Turul Corsicii.

 

Clasament Raliul Australiei 2015: 

 

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 2:59:16.4

2. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +12.3

3. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +32.6

4. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +38.5

5. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +55.1

6. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +1:38.0

7. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +2:08.3

8. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +2:15.2

9. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +4:33.7

10. N. Al-Attiyah/ M. Baumel (Ford Fiesta RRC) +11:46.5 

 

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2015

S. Ogier 235 puncte/ J.M. Latvala 134/ A. Mikkelsen 111/ M. Østberg 90/ T. Neuville 86/ K. Meeke 71/ E. Evans 63/ O. Tanak 62/ H. Paddon 56D. Sordo 56/ M. Prokop 33/ K. Al Qassimi 9/ Y. Protasov 8/ J. Hänninen 8/ N. Al-Attyiah 7/ S. Loeb 6/ A. Al-Kuwari 6/ R. Kubica 6/ D. Dominguez 4/ P. Andreucci 4/ E. Lappi 4/ N. Fuchs 2/ G. Saba 2/ J. Kopecky 2/ P. Tidemand 2/ J. Ketomaa 1/ F. Villagra 1/ L. Bertelli 1/ S. Lefebvre 1

 

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2015

Volkswagen Motorsport 343 puncte/ Hyundai Motorsport 177/ Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 164/ M-Sport World Rally Team 148/ Volkswagen Motorsport II 76/ Hyundai Motorsport N 49/ Jipocar Czech National Team 43/ FWRT SRL 9