Hyundai Motorsport si-a consolidat sansele pentru obtinerea unui loc pe podium in Turul Corsicii

Hyundai Motorsport si-a consolidat sansele pentru obtinerea unui loc pe podium in Turul Corsicii
  • Thierry Neuville detine un timp bun in clasament, dupa ce a castigat ultima proba de sambata
  • Dani Sordo a recuperat timpul pierdut vineri si a urcat pe locul al saptelea la general
  • Hayden Paddon se afla in top sase dupa o zi in care a testat setari diferite ale masinii

Hyundai Motorsport si Thierry Neuville si-au consolidat pozitia secunda dupa penultima zi din Turul Corsicii – Raliul Frantei, etapa a zecea din Campionatul Mondial FIA (WRC).

Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au avut o zi buna, care s-a incheiat cu o victorie pe ultima proba de sambata, echipajul belgian fiind urmat de Dani Sordo si Marc Martí. Cei doi au reusit sa recupereze din timpul pierdut vineri si se afla acum pe locul al saptelea la general, in timp ce Hayden Paddon si John Kennard au incheiat ziua de sambata pe pozitia a sasea.

Echipajele au concurat pe o distanta de 169,04 km, avand un parc de service de 30 de minute la jumatatea zilei. In total au fost programate doua probe distincte, care au fost parcurse de doua ori, una cu o lungime de 53,72 km, iar cealalta de 30,80 km.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) a inregistrat un ritm bun si s-a impus pe PS8 (Novella – Pietralba). Obiectivul echipajului belgian este obtinerea celui de-al patrulea podium din sezonul 2016.

„Am avut inca o zi buna si sunt multumit de evolutia noastra. A fost o lupta stransa, obiectivul nostru fiind pastrarea acestei pozitii pana la final”, a declarat Neuville.

Paddon (#20 noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, se afla in lupta pentru un loc in top sase.

„Nu am inregistrat timpi buni in prima parte a zilei, iar in parcul de service am incercat sa gasim solutii pentru imbunatatirea performantelor. Am testat setari diferite, iar vremea a influentat si ea evolutia noastra. Dorim sa acumulam cat mai multe puncte”,a mentionat Paddon.

Sordo (#4 noua generatie i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, au incheiat pe locul secund pe ultima proba a zilei si au urcat pe locul al saptelea in ierarhia generala.

„Am fost multumit de setarea suspensiilor si am reusit sa recuperam din timpul pierdut, mai ales pe ultima proba. Duminica sunt programate doua speciale, una dintre ele fiind cea mai lunga a raliului”, a adaugat Sordo.

„Echipajele noastre au incercat sa-si consolideze pozitiile. Thierry si Nicolas au fost intr-o forma excelenta si au sanse mari sa obtina un loc pe podium. Dani, Marc, Hayden si John au avut evolutii constante, toate cele trei autovehicule fiind clasate in top sapte”,a delcarat Michel Nandan, directorul echipei.

Duminica sunt programate doua speciale, prima dintre ele, Antisanti-Poggio di Nozza, fiind cea mai lunga cu 53,78 km. Ultima proba, Porto-Vecchio – Palombaggia, inregistreaza 10,42 km, avand si rol de Power Stage.

Rezultate Turul Corsicii dupa a doua zi:

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:27:10.0

2. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +46.5

3. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +1:08.0

4. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +1:41.3

5. C. Breen/ S. Martin (Citroën DS3 WRC) +2:04.9

6. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:42.7

7. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +3:03.9

8. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +4:18.2

9. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +5:10.5

10. E. Evans/ C. Parry (Ford Fiesta R5) +5:47.0