Hyundai Motorsport si Dani Sordo s-au clasat pe locul secund in Raliul Portugaliei

Hyundai Motorsport si Dani Sordo s-au clasat pe locul secund in Raliul Portugaliei

• Hyundai Motorsport a incheiat pe podium in Raliul Portugaliei, etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC);

• Dani Sordo si Borja Rozada s-au clasat pe locul secund, dupa 20 de probe speciale pe macadam;

• Ott Tänak si Thierry Neuville au incheiat pe primele doua locuri in Power Stage, ultima speciala a raliului, acumuland puncte importante in clasamentul pilotilor.

Hyundai Motorsport a obtinut cel de-al patrulea podium consecutiv in acest sezon din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Dani Sordo a ocupat locul secund, acesta fiind primul sau podium alaturi de Borja Rozada, noul copilot, precum si cea de-a 13-a clasare in top trei pentru Hyundai Motorsport.

Dupa ce au fost nevoiti sa abandoneze, Thierry Neuville si Ott Tänak au revenit duminica pe probe, conform regulamentului Rally 2, obiectivul lor fiind de a acumula cat mai multe puncte in Power Stage, ultima proba a raliului. Ott Tänak a fost cel mai rapid si a castigat cinci puncte, iar Neuville a obtinut patru puncte pentru clasarea pe locul secund pe aceasta speciala.

Cu patru probe speciale castigate, echipajul Dani Sordo si Borja Rozada a obtinut in final cel mai bun rezultat pentru Hyundai Motorsport.

Sunt foarte fericit pentru ca am incheiat pe podium in Raliul Portugaliei. Ma bucur pentru ca impart acest podium cu Borja si pentru ca am acumulat puncte importante in clasamentul constructorilor”, a declarat Dani Sordo. 

Pana in momentul abandonului de sambata, Ott Tänak si Martin Järveoja se aflau in lupta pentru victorie, dar in final au ramas doar cu cele cinci puncte suplimentare din Power Stage.

Totul a mers perfect in Power Stage si ma bucur pentru ca am reusit sa revenim. Partea pozitiva a acestui raliu este ritmul pe care l-am avut pe macadam. Am incredere ca urmatoarele etape ale sezonului vor fi mult mai bune”, a mentionat Ott Tänak. 

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe nu au reusit sa valorifice ritmul rapid pe care l-au avut pe probele de vineri.

Dupa tot ceea ce s-a intamplat, nu cred ca puteam obtine mai mult. Am fost foarte motivat sa obtin un rezultat bun, dar, din pacate, nu a fost posibil. Urmeaza Raliul Sardiniei si vom reveni in forta”, a declarat Thierry Neuville. 

Din pacate, rezultatul final nu reflecta performanta modelului Hyundai i20 WRC pe specialele de macadam din Portugalia. Echipajele Hyundai Motorsport au castigat 13 probe speciale (opt probe - Tänak, patru probe – Sordo, o proba - Neuville). Dupa acest raliu, echipa Hyundai Motorsport va ataca in Sardinia, o etapa pe care a castigat-o de patru ori in ultimele cinci sezoane.

Am obtinut doar o clasare pe podium, chiar daca totul parea mult mai promitator dupa primele probe. Vom avea ocazia sa ne luam revansa in Sardinia si sunt optimist ca putem face asta”, a adaugat Andrea Adamo, directorul echipei. 

Etapa a cincea a sezonului din Campionatul Mondial de Raliuri este programata peste doua saptamani pe macadamul din Sardinia.

Rezultate Raliul Portugaliei 2021:

1

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

3:38:26.2

2

D. Sordo

B. Rozada

Hyundai i20 WRC

+28.3

3

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+1:23.6

4

T. Katsuta

D. Barritt

Toyota Yaris WRC

+2:28.4

5

G. Greensmith

C. Patterson

Ford Fiesta WRC

+4:52.7

6

A. Fourmaux

R. Jamoul

Ford Fiesta WRC

+5:03.4

7

E. Lappi

J. Ferm

Škoda Fabia Evo

+9:37.2

8

T. Suninen

M. Markkula

Ford Fiesta MkII

+11:20.0

9

M. Østberg

T. Eriksen

Citroën C3 R5

+12:01.5

10

N. Gryazin

K. Aleksandrov

Volkswagen Polo GTI

+12:35.8

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a patra):

1

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

183 puncte

2

Hyundai Shell Mobis World Rally Team

146 p

3

M-Sport Ford World Rally Team

64 p

4

Hyundai 2C Competition

28 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a patra):

1

S. Ogier

79 puncte

2

E. Evans

77 p

3

T. Neuville

57 p

4

O. Tänak

45 p

5

K. Rovanperä

41 p

6

T. Katsuta

36 p

7

D. Sordo

29 p 

8

C. Breen

24 p

9

G. Greensmith

22 p

10

A. Fourmaux

20 p