Hyundai Motorsport si-a imbunatatit performantele anterioare din Raliul Portugaliei

Hyundai Motorsport si-a imbunatatit performantele anterioare din Raliul Portugaliei
  • Dani Sordo a incheiat pentru a treia oara consecutiv in top patru, dupa o zi fara probleme in Raliul Portugaliei
  • Pentru Hyundai Motorsport, locul al patrulea obtinut de Dani Sordo este cea mai buna clasare in aceasta etapa
  • Thierry Neuville a revenit duminica si a acumulat informatii importante pentru echipa, in vederea pregatirii urmatorului raliu

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Portugaliei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu o clasare pe pozitia a patra, acesta fiind cel mai bun rezultat al echipei in acest raliu.

Dani Sordo si Thierry Neuville au avut un parcurs fara probleme si au reusit sa ajunga inapoi in parcul de service, dupa cele patru probe speciale programate in ultima zi a Raliului Portugaliei.

In etapa portugheza, echipa Hyundai Motorsport a acumulat experienta dupa abandonurile lui Kevin Abbring si Hayden Paddon, dar si dupa problemele inregistrate de Neuville.

Dani Sordo a reusit sa incheie pe pozitia a patra cu noua generatie i20 WRC, acesta fiind cel mai bun rezultat al echipei in Portugalia, iar Neuville, revenit conform regulamentului Rally 2, a acumulat informatii relevante despre performanta masinii pe macadamul din Raliul Portugaliei. 

Sordo (#4 Noua generatie i20 WRC) a avut o abordare prudenta in ultima zi a raliului si si-a asigurat pozitia, acumuland puncte importante pentru Hyundai Shell World Rally Team.

„Obiectivul a fost sa ajungem la sosire si sa ne securizam pozitia in clasament. Mi-au placut mult probele de duminica si este impresionant sa concurezi in fata unui public atat de entuziast ca cel de aici. Noua generatie i20 WRC s-a comportant bine pe aceste speciale. Trebuie sa ne concentram pe urmatoarea etapa unde dorim sa obtinem un rezultat mai bun”,a declarat Dani Sordo.

Neuville (#20 Noua generatie i20 WRC) a avut o evolutie constanta pe probele de duminica si a facut spectacol pe celebra speciala Fafe. Belgianul este pregatit pentru Raliul Sardiniei, urmatoarea etapa din calendar, in care a incheiat pe podium anul trecut.

„A fost incredibil ca am reusit sa ajungem pe Fafe in fata unui public atat de numeros. Urmatoarea etapa se va desfasura in Sardinia, din cadrul careia am amintiri frumoase dupa podiumul de anul trecut. Obiectivul nostru este sa repetam performanta”,a mentionat Thierry Neuville.

Chiar daca a avut un sfarsit de saptamana dificil, echipa Hyundai Motorsport pleaca din Portugalia cu cel mai bun rezultat inregistrat pana acum in aceasta etapa.

„Mai sunt unele zone care pot fi imbunatatite la noua generatie i20 WRC si cu siguranta vom face acest lucru. Finalul a fost unul fara probleme si ma bucur ca am putut evolua in fata unui public atat de numeros. Acest sfarsit de saptamana ne-a reamintit cat de competitiv este Campionatul Mondial de Raliuri”,a adaugat Michel Nandan, directorul echipei.

Urmatoarea etapa, a sasea din competitie, se va desfasura in Sardinia, in perioada 10 – 12 iunie.

Clasament general Raliul Portugaliei 2016

1. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) 3:59:01.0

2. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +29.7

3. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +34.5

4. D. Sordo/ M. Marti (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:37.1

5. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +4:01.6

6. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +4:06.9

7. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +6:53.6

8. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +10:24.1

9. P. Tidemand/ J. Andersson (Škoda Fabia R5) +11:45.2

10. N. Fuchs/ F. Mussano (Škoda Fabia R5) +13:14.0        

      ...

29. T.Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +36:15.3

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

S. Ogier 114 puncte/ A. Mikkelsen 67/  M. Østberg 58/ H. Paddon 57D. Sordo 56/ J. M. Latvala 37/ K. Meeke 26/ O. Tanak 24/ T. Neuville 23/ S. Lefebvre 10/ H. Solberg 8/ M. Prokop 6/ E. Evans 6/ M. Ligato 6/ C. Breen 4/ L. Bertelli 4/ T. Suninen 3/ E. Lappi 2/ A. Kremer 1/ V. Gorban 1/ P. Tidemand 2/ N. Fuchs 2/ A. Kremer 1/ V. Gorban 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

Volkswagen Motorsport 145 puncte/ Hyundai Motorsport 96/ M-Sport World Rally Team 82/ Volkswagen Motorsport II 70/ Hyundai Motorsport N 51/ DMACK World Rally Team 30/ Jipocar Czech National Team 12/ Yazeed Racing 4