Hyundai Motorsport si Sebastien Loeb au incheiat pe podium in Raliul statului Chile

Hyundai Motorsport si Sebastien Loeb au incheiat pe podium in Raliul statului Chile
  • Sebastien Loeb a obtinut primul sau podium cu Hyundai Motorsport, iar Andreas Mikkelsen s-a clasat pe pozitia a saptea.

Hyundai Motorsport a incheiat pentru a sasea oara pe podium in acest sezon, dupa ce Sebastien Loeb si Daniel Elena s-au clasat pe pozitia a treia in Raliul statului Chille, etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Sebastien Loeb a reusit sa imbunatateasca timpii pe probe si a urcat de pe pozitia a opta, pe care se afla dupa prima zi a raliului, pana pe cea de-a treia.

Dupa podiumul din Argentina, Andreas Mikkelsen si Anders Jæger-Amland, copilotul sau, au incheiat aici pe locul al saptelea. 

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au fost implicati intr-un accident pe speciala a opta si nu au mai putut continua etapa din Chile. Vor reveni in Raliul Portugaliei, programat la finalul acestei luni. 

Cu podiumul din Argentina, Sebastien Loeb a urcat pe locul al saselea in clasamentul pilotilor si a acumulat puncte importante pentru echipa in lupta din clasamentul constructorilor. 

„A fost o etapa dificila, dar si foarte productiva. A trecut mult timp de cand nu am mai pilotat o masina in care sa ma simt atat de bine in lupta pentru un loc pe podium. Hyundai i20 WRC mi-a conferit aceasta senzatie si este clar ca ne indreptam in directia buna. Am acumulat puncte importante pentru echipa si sunt incantat ca pot sa ajut in lupta pentru titlul constructorilor”, a declarat Sebastien Loeb. 

Andreas Mikkelsen a acumulat puncte importante pentru Hyundai Motorsport, iar echipa isi pastreaza prima pozitie in clasamentul general. 

„Sunt foarte dezamagit de evolutia din aceasta etapa, mai ales ca vine imediat dupa rezultatul bun din Argentina. Am incercat sa remediem problemele din mers si sa acumulam informatii pentru etapele urmatoare”,a mentionat Andreas Mikkelsen.

Cu 178 de puncte, Hyundai Motorsport se afla pe prima pozitie in clasamentul constructorilor, dupa primele sase etape disputate in acest sezon. Dupa abandonul din Raliul statului Chille, Thierry Neuville a retrogradat pe pozitia a treia in clasamentul pilotilor.

„Sebastien si Daniel au avut un parcurs bun care le-a adus si primul podium cu Hyundai Motorsport. Am urmarit evolutia lor si am fost incantati de performantele obtinute. Cu punctele acumulate aici am ramas pe prima pozitie in clasamentul constructorilor. Ne concentram pe etapele urmatoare si vom lupta in continuare pentru primele locuri”, a declarat Andrea Adamo, directorul echipei.

Urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri se va desfasura in Portugalia intre 30 mai si 2 iunie. 

Clasament Rally Chile 2019:

1.O. Tänak/ M. Järveoja (Toyota Yaris WRC) 3:15:53,8
2.S. Ogier/ J. Ingrassia (Citroën C3 WRC) +23,1
3.S. Loeb/ D. Elena (Hyundai i20 Coupe WRC)+30,2
4.E. Evans/ S. Martin (Ford Fiesta WRC) +1:36,7
5.T. Suninen/ M. Salminen (Ford Fiesta WRC)+3:15,6
6.E. Lappi/ J. Ferm (Citroën C3 WRC) +3:45,4
7.A. Mikkelsen/ A. Jæger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC)+4:39,0
8.K. Meeke/ S. Marshall (Toyota Yaris WRC) +7:33,4
9.K. Rovanperä/ J. Halttunen (Škoda Fabia R5) +7:52,5
10.M. Østberg/ T. Eriksen (Citroën C3 R5) +8:16,1

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa etapa a sasea:

1.S. Ogier 122 puncte
2.O. Tanak 112 p
3.T. Neuville110 p
4.K. Meeke 59 p
5.E. Evans 55 p
6.S. Loeb 39 p
7.A. Mikkelsen 36 p
8.E. Lappi 34 p
9.J.M. Latvala32 p
10.T. Suninen30 p
11.D. Sordo 26 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa etapa a sasea:

1.Hyundai Shell Mobis World Rally Team178 puncte
2.Toyota Gazoo Racing World Rally Team149 p
3.Citroën Total World Rally Team 143 p
4.M-Sport Ford World Rally Team 100 p