Hyundai Motorsport si Thierry Neuville au castigat Raliul Sardiniei

Hyundai Motorsport si Thierry Neuville au castigat Raliul Sardiniei
  • Hyundai Motorsport a obtinut cea de-a treia victorie in WRC dupa ce Thierry Neuville s-a impus in Raliul Sardiniei
  • Dani Sordo a incheiat pentru a patra oara consecutiv pe locul al patrulea si urca pe locul secund in clasamentul pilotilor
  • Kevin Abbring a terminat pe pozitia a doua in Power Stage si a acumulat primele puncte in WRC

Hyundai Motorsport a obtinut cea de-a doua victorie din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa evolutia excelenta a echipajului Thierry Neuville/ Nicolas Gilsoul in Raliul Sardiniei.

Neuville s-a aflat intr-o forma excelenta pe tot parcursul acestui sfarsit de saptamana si in final a incheiat raliul cu un avans de 24,8 secunde. Aceasta este cea de-a doua victorie pentru noua generatie i20 WRC, dupa cea din Argentina, si a treia pentru echipa alaturi de cea din Raliul Germaniei, in anul 2014.

Dani Sordo si Marc Martí au incheiat fara probleme ultimele patru speciale de duminica si, cu cele 12 puncte acumulate, au urcat pe locul secund in clasamentul general al pilotilor. Kevin Abbring si Seb Marshall s-au clasat pe pozitia a doua in Power Stage si au obtinut primele puncte in WRC.

Pentru Neuville (#20 Noua generatie i20 WRC) aceasta victorie vine dupa cea din Germania in anul 2014 si reprezinta rezultatul unei munci sustinute alaturi de echipa. Belgianul a castigat noua probe speciale in acest raliu si a fost lider incepand cu PS7 de vineri. 

„Este o victorie incredibila pe care vreau sa o impart cu toata echipa. Am trecut prin perioade dificile, precum cele din Portugalia, dar am ramas uniti si am muncit din greu pentru fiecare rezultat. Tocmai de aceea este un moment special. Noua generatie i20 WRC si-a demonstrat potentialul, iar eu m-am simtit excelent pe probele din Raliul Sardiniei. Am facut totul pentru a obtine aceasta victorie si sper ca vom putea continua in acelasi ritm”,a declarat Neuville.

Sordo (#4 Noua generatie i20 WRC) a avut o evolutie constanta si a reusit sa incheie pe pozitia a patra. Spaniolul urca pe locul al doilea in clasamentul general al pilotilor cu un total de 68 de puncte, iar cele 12 puncte din Sardinia au ajutat echipa sa-si consolideze pozitia secunda la constructori.

„Stiam ca trebuie sa avem o abordare prudenta in acest raliu. Nu a fost usor si chiar daca probele nu se potrivesc cu stilul meu de pilotaj am obtinut un rezultat bun. Sunt multumit ca am urcat pe locul secund in clasamentul general. Felicitari pentru Thierry si Nicolas dupa aceasta victorie”,a mentionat Sordo. 

Pentru Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) etapa din Sardinia a reprezentat castigarea primei probe speciale in WRC, iar clasarea pe locul al doilea in Power Stage i-a adus si primele puncte in competitie.

„Sunt foarte incantat ca am acumulat primele puncte. Increderea in masina a crescut mult. A fost un moment special pentru intreaga echipa dupa victoria obtinuta de Thierry si Nicolas si sunt incantat ca pot concura in culorile Hyundai Motorsport”,a adaugat Abbring.

Hyundai Motorsport s-a clasat pe podium in cadrul a cinci raliuri din cele sase desfasurate, obtinand doua victorii in 2016. Acesta reprezinta cel mai bun sezon al echipei in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

„Este un rezultat care ajuta intreaga echipa. Am obtinut doua victorii cu noua generatie i20 WRC si sper sa nu fie ultima din acest sezon. Dani se afla pe locul al doilea in clasamentul pilotilor, iar Kevin a acumulat primele puncte. Etapa din Polonia vine cu noi provocari, dar suntem pregatiti”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Poloniei, etapa a saptea din WRC, se va desfasura in perioada 30 iunie  - 3 iulie si marcheaza jumatatea sezonului 2016.

Rezultate Raliul Sardiniei 2016

1. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) 3:35:25.8

2. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +24.8

3. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +1:37.8

4. D. Sordo/ M. Marti (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:54.0

5. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +5:26.4

6. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +5:59.8

7. H. Solberg/ I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +6:22.2

8. T. Suninen/ M. Markkula (Škoda Fabia R5) +8:57.4

9. J. Kopecky/ P. Dresler (Škoda Fabia R5) +9:47.0

10. K. Kruuda/ M. Jarveoja (For Fiesta R5) +13:28.5

      ...

 15. K. Abbring/ S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +23:40.6

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC

S. Ogier 132 puncte/ D. Sordo 68/ A. Mikkelsen 67/  M. Østberg 58/ H. Paddon 57/ J. M. Latvala 56/ T. Neuville 48/ O. Tanak 34/ K. Meeke 26/ E. Camilli  22/ H. Solberg 14/ S. Lefebvre 10/ M. Prokop 10/ T. Suninen 7/ E. Evans 6/ M. Ligato 6/ C. Breen 4/ L. Bertelli 4/ E. Lappi 2/ P. Tidemand 2/ K. Abbring 2/ J. Kopecky 2/ N. Fuchs 2/ A. Kremer 1/ V. Gorban 1/ K. Kruuda 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC

Volkswagen Motorsport 178 puncte/ Hyundai Motorsport 108/ M-Sport World Rally Team 90/ Hyundai Motorsport N 78/ Volkswagen Motorsport II 74/ DMACK World Rally Team 40/ Jipocar Czech National Team 18/ Yazeed Racing 5