Hyundai Motorsport - trei echipaje in top cinci, dupa prima zi din Raliul Spaniei

Hyundai Motorsport - trei echipaje in top cinci,  dupa prima zi din Raliul Spaniei

Hyundai Motorsport a incheiat prima zi din Raliul Spaniei, penultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu toate cele trei echipaje in top cinci. Thierry Neuville se afla pe locul al treilea la general, la doar 12,5 s in spatele liderului, iar Ott Tänak si Dani Sordo sunt pe pozitia a patra, respectiv a cincea in clasament. 

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe, copilotul sau, au condus raliul, cu un avans de 0,5 s, dupa ce au avut cel mai bun timp pe PS4, dar echipajul belgian nu a reusit sa-si pastreze pozitia la cea de-a doua trecere pe probele de vineri.

„Pe probele de dimineata am avut un ritm bun, dar, din pacate, la cea de-a doua trecere pe aceleasi probe, adversarii nostri au fost mai rapizi. Mai sunt doua zile si avem de recuperat doar 12,5 s, asa ca lupta este inca deschisa. Urmeaza o serie de probe pe care le cunoastem, asa ca sunt sigur ca lucrurile vor merge mai bine de acum incolo”, a declarat Thierry Neuville.

Ott Tänak si Martin Järveoja, copilotul sau, au avut o zi marcata de probleme la sistemul hybrid, iar dupa cele opt probe speciale se afla pe locul al patrulea, la 7,5 s in spatele colegilor de echipa.

„Stiam ca acest raliu va fi dificil pentru noi. Vom incerca sa ne intram in ritm si sper sa ne luptam pentru un loc pe podium. Cel putin acesta este obiectivul nostru”,a mentionat Ott Tänak. 

Pentru Dani Sordo si Càndido Carrera, copilotul sau, Raliul Spaniei este cursa de casa, iar obiectivul lor este sa obtina inca o clasare pe podium in acest sezon. Chiar daca a facut o pana pe penultima proba de vineri, echipajul spaniol ocupa pozitia a cincea la general si poate recupera timpul pierdut.

„Din pacate, o pana ne-a costat foarte mult timp si nu mai putem schimba asta acum. Mai sunt doua zile in care sper sa nu ne mai confruntam cu alte probleme si sa fim si mai rapizi pe probe”,a declarat Dani Sordo.   

Sambata si duminica, in ultimele doua zile din Raliul Spaniei, mai sunt programate 11 probe speciale, cu o lungime de aproape 180 de kilometri.

„A fost o zi in care vremea si alegerea pneurilor au jucat un rol foarte important. Thierry a avut un debut reusit si a castigat o proba speciala, iar Ott se afla in continuare in lupta pentru un loc pe podium. Si Dani a avut un parcurs promitator, dar a pierdut timp din cauza unei pene. Suntem in lupta pentru locurile de pe podium si vom incerca sa obtinem un rezultat cat mai bun in aceasta etapa”,a adaugat Julien Moncet, directorul echipei. 

Clasament Raliul Spaniei 2022 (dupa prima zi):

1          S. Ogier             B. Veillas          Toyota GR Yaris Rally1               1:06:07.9

2          K. Rovanperä    J. Halttunen      Toyota GR Yaris Rally1              +4.8

3          T. Neuville        M. Wydaeghe   Hyundai i20 N Rally1               +12.5

4          O. Tänak          M. Järveoja       Hyundai i20 N Rally1               +20.0

5          D. Sordo          C. Carrera         Hyundai i20 N Rally1               +50.9

6          E. Evans           S. Martin           Toyota GR Yaris Rally1              +1:01.2

7          C. Breen           P. Nagle             Ford Puma Rally1                     +1:03.7

8          T. Katsuta         A. Johnston       Toyota GR Yaris Rally1              +1:28.6

9          A. Fourmaux     A. Coria             Ford Puma Rally1                      +1:31.3

10        G. Greensmith  J. Andersson     Ford Puma Rally1                      +1:38.8

11        P. L. Loubet      V. Landais          Ford Puma Rally1                      +1:48.7