Hyundai Motorsport a triumfat in Raliul Monte-Carlo

Hyundai Motorsport a triumfat in Raliul Monte-Carlo

• Hyundai Motorsport a incheiat pe podium Raliul Monte-Carlo;

• Thierry Neuville si noul copilot, Martijn Wydaeghe, au ocupat locul al treilea, dupa o evolutie foarte buna in ultima zi a raliului;

• Dani Sordo si Carlos del Barrio, aflati la ultimul raliu impreuna, s-au clasat pe pozitia a cincea.

Hyundai Motorsport a debutat in sezonul 2021 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) cu o clasare pe podium, dupa ce Thierry Neuville si Martin Wydaeghe, noul copilot, au ocupat pozitia a treia in Raliul Monte-Carlo.

Pentru echipajul belgian, aflat la prima participare intr-o etapa din WRC in aceasta formula, ultima zi a fost cea mai buna si a reusit sa incheie Raliul Monte-Carlo pe podium. Thierry Neuville a inceput ultima zi cu cel de-al doilea timp pe speciala a 12-a (Puget-Théniers - La Penne) si cu cel mai bun timp pe speciala a 13-a (Briançonnet - Entrevaux).

Cu al patrulea timp in Power Stage, ultima proba a raliului, Thierry Neuville a mai acumulat doua puncte suplimentare pentru el si pentru echipa. Pentru pilotul belgian, acesta a fost cel de-al treilea podium consecutiv in Raliul Monte-Carlo, in timp ce pentru Martin Wydaeghe, copilotul sau, a fost primul podium din WRC.

A fost un debut de sezon plin de provocari, mai ales dupa ce am schimbat copilotul in ultimul moment. Clasarea pe podium este un rezultat satisfacator, tinand cont de situatiile intalnite si de faptul ca am evoluat la Monte-Carlo, una dintre cele mai dificile etape ale sezonului”, a declarat Thierry Neuville. 

Dani Sordo si Carlos del Barrio, copilotul sau, au incheiat colaborarea cu o evolutie fara probleme pe specialele dificile din Raliul Monte-Carlo. Echipajul spaniol s-a clasat in prima etapa a sezonului pe locul al cincilea in clasamentul general si au acumulat un punct suplimentar pentru rezultatul din Power Stage.

Ca de obicei, la Monte-Carlo probele au fost foarte dificile. Este insa important ca punctele obtinute pot face diferenta la finalul sezonului. A fost ultimul meu raliu alaturi de Carlos. A fost o placere sa colaborez cu el si ii multumesc pentru toate rezultatele obtinute impreuna. Acum trebuie sa ne concentram si sa abordam in forta urmatoarea etapa”, a mentionat Dani Sordo. 

Ott Tänak si Martin Järveoja au fost nevoiti sa abandoneze sambata, doar Neuville si Sordo fiind eligibili sa obtina puncte suplimentare in Power Stage pentru echipa.

In total, Hyundai Motorsport a acumulat 30 de puncte si este pe locul secund in clasamentul constructorilor dupa prima etapa a sezonului 2021.

Etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri se va desfasura in apropiere de Cercul Polar si va avea cartierul general la Rovaniemi, in Finlanda. Arctic Rally, etapa care a inlocuit Raliul Suediei, se va desfasura intre 26 – 28 februarie.

Rezultate Raliul Monte-Carlo 2021:

1

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

2:56:33.7

2

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+32.6

3

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 WRC

+1:13.5

4

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+2:33.6

5

D. Sordo

C. del Barrio

Hyundai i20 WRC

+3:14.2

6

T. Katsuta

D. Barritt

Toyota Yaris WRC

+7:01.3

7

A. Mikkelsen

O. Fløene

Škoda Fabia R5

+7:23.6

8

G. Greensmith

E. Edmondson

Ford Fiesta WRC

+8:21.1

9

A. Fourmaux

R. Jamoul

Ford Fiesta R5

+9:15.8

10

E. Camilli

F. Buresi

Citroën C3 R5

+10:41.0

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) - dupa prima etapa:

1

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

52 puncte

2

Hyundai Shell Mobis World Rally Team

30 p 

3

M-Sport Ford World Rally Team

10 p

4

Hyundai 2C Competition

8 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) - dupa prima etapa:

1

S. Ogier

30 puncte

2

E. Evans

21 p

3

T. Neuville

17 p

4

K. Rovanperä

16 p

5

D. Sordo

11 p

6

T. Katsuta

8 p