Hyundai Motorsport a triumfat in Raliul Sardiniei

Hyundai Motorsport a triumfat in Raliul Sardiniei
  • Hyundai Motorsport a obtinut cea de-a treia victorie in acest sezon din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa un final spectaculos in Raliul Sardiniei;
  • Hayden Paddon a incheiat pe locul al patrulea, iar Andreas Mikkelsen a castigat doua puncte suplimentare pentru performanta din Power Stage.


Hyundai Motorsport a obtinut cea de-a treia victorie in Raliul Sardiniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial FIA (WRC), dupa ce Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au avut un parcurs foarte bun pe ultimele patru probe speciale.

Aceasta a fost cea de-a zecea vicotrie din istorie in WRC. A fost a doua victorie in acest raliu, dupa succesul lui Neuville in 2016. Este pentru a patra oara consecutiv cand echipa incheie Raliul Sardiniei pe podium.

In urma victoriei din Sardinia, Hyundai Motorsport este pe prima pozitie in clasamentul constructorilor cu un total de 212 puncte.

Cu cele 30 de puncte obtinute aici, Thierry Neuville isi consolideaza pozitia de lider in clasamentul general, ajungand la un total de 149 de puncte.

„A fost o lupta fantastica. Le multumim tuturor celor din echipa Hyundai Motorsport pentru sustinere. Fara ei nu puteam castiga aici. Faptul ca am fost primii la start vineri a fost un dezavantaj, dar pana la urma l-am transformat intr-una dintre cele mai frumoase victorii din cariera. Faptul ca am devenit lideri in ambele clasamente ne ofera motivatia de a continua in acelasi ritm si in partea a doua a sezonului”, a declarat Thierry Neuville.

Hayden Paddon si Seb Marshall au incheiat pe locul al patrulea, pentru ei acesta fiind cel mai bun rezultat din sezonul 2018.

„A fost un raliu dificil, dar care s-a incheiat bine pentru intreaga echipa. Imi doream un rezultat mai bun, dar cel mai important este ca avem acum o incredere mai mare in noi si in masina. Ii felicitam pe Thierry, Nicolas si intreaga echipa pentru aceasta victorie fantastica”, a mentionat Hayden Paddon.

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger au fost lideri in prima parte a raliului, dar au fost nevoiti sa abandoneze in urma unor probleme la transmisie. Echipajul norvegian a continuat raliul conform regulamentului Rally 2 si a acumulat doua puncte importante in Power Stage.

„Am incercat sa obtinem cat mai multe puncte in Power Stage. Rezultatul echipei a fost excelent si sunt sigur ca vom avea motive de bucurie si mai mari in partea a doua a sezonului”, a adaugat Andreas Mikkelsen.

In Raliul Sardiniei, echipa Hyundai Motorsport a castigat 11 probe speciale si dupa cea de-a treia victorie din acest sezon are un avans de 28 de puncte in clasamentul constructorilor.

„A fost victoria perfecta pentru Thierry si Nicolas. Hayden si Seb au obtinut cel mai bun rezultat de anul acesta, iar Andreas a revenit si a mai acumulat doua puncte in Power Stage. Ne-am consolidat pozitiile in clasamentele generale si sunt sigur ca vom reveni si mai puternici in Raliul Finlandei”, a declaratMichel Nandan, directorul echipei.

Raliul Finlandei, urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, se va desfasura in perioada 26 – 29 iulie.

Clasament general Raliul Sardiniei 2018:

1.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC         3:29:18,7
2.S. OgierJ. IngrassiaFord Fiesta WRC               +0,7
3.E. LappiJ. FermToyota Yaris WRC+1:56,3
4.H. PaddonS. MarshallHyundai i20 Coupe WRC+2:55,2
5.M. ØstbergT. EriksenCitroën C3 WRC+3:10,9
6.C. Breen                S. Martin               Citroën C3 WRC+4:31,7
7.J.M. LatvalaM. AnttilaToyota Yaris WRC+11:22,1
8.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC+12:38,2
9.J. KopeckyP. DreslerŠkoda Fabia R5+13:14,6
10.T. SuninenM. MarkkulaFord Fiesta WRC+15:30,4

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa cea de-a saptea etapa:

1.T. Neuville149 puncte
2.S. Ogier122 p
3.O. Tanak79 p
4.E. Lappi                70 p
5.D. Sordo60 p
6.A. Mikkelsen56 p
7.E. Evans               46 p
8.K. Meeke43 p
9.J.M. Latvala37 p
10.C. Breen34 p
11.M. Østberg26 p
12.T. Suninen24 p
13.H. Paddon22 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa cea de-a saptea etapa:

1.Hyundai Shell Mobis World Rally Team212 puncte
2.M-Sport Ford World Rally Team184 p
3.Toyota Gazoo Racing World Rally Team161 p
4.Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team129 p