Hyundai Motorsport a triumfat in Raliul Suediei

Hyundai Motorsport a triumfat in Raliul Suediei
  • Hyundai Motorsport si-a asigurat prima victorie din acest sezon in Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (WRC);
  • Thierry Neuville a incheiat pe prima pozitie, Andreas Mikkelsen s-a clasat pe cea de-a treia, iar Hayden Paddon a incheiat raliul pe locul al cincilea;
  • Hyundai Motorsport conduce in clasamentul constructorilor cu 54 de puncte, iar Neuville este lider la piloti cu 41 de puncte.

Hyundai Motorsport a obtinut prima victorie pe zapada din Raliul Suediei, Thierry Neuville fiind primul la finalul celei de-a doua etape din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Echipajul Andreas Mikkelsen/ Anders Jæger a incheiat pe pozitia a treia, acesta fiind primul podium cu Hyundai Motorsport, iar Hayden Paddon si Seb Marshall s-au clasat pe pozitia a cincea.

Mikkelsen si-a trecut in cont trei puncte suplimentare in Power Stage, iar Neuville a castigat doua puncte, belgianul fiind lider in clasamentul pilotilor, in timp ce Hyundai Motorsport a preluat conducerea in clasamentul constructorilor.

Thierry Neuville si Nicholas Gilsoul au castigat cinci probe speciale in acest sfarsit de saptamana, aducand prima victorie pentru modelul Hyundai i20 Coupe WRC pe zapada din Suedia.

„Este un rezultat incredibil! Am avut un inceput de sezon dezamagitor la Monte-Carlo, dar am trecut peste acel moment. Stiam ca va fi o lupta stransa pentru victorie in Suedia. Am mers concentrati inca de la inceput si am avut un ritm bun pana la final. Am venit in Suedia cu obiectivul de a recupera punctele pierdute in prima etapa si am reusit asta. Nu ne asteptam sa preluam conducerea atat de repede. Nu am fortat foarte mult in Power Stage, iar cele doua puncte reprezinta un bonus meritat. Le multumesc tuturor pentru ca am avut la dispozitie o masina extrem de competitiva. Este o victorie pe care le-o dedic in totalitate. A fost un sfarsit de saptamana fantastic pentru noi”,a declarat Thierry Neuville.

Pentru Andreas Mikkelsen si Anders Jæger acesta a fost primul podium in cele cinci etape in care au concurat pentru Hyundai Motorsport. In plus, norvegianul a castigat si trei puncte in Power Stage.

„Este un sentiment fantastic sa urc pe podium pentru prima oara ca pilot al echipei Hyundai Motorsport. Am avut un parcurs bun si ma bucur ca am reusit sa castigam si punctele suplimentare din Power Stage. Este un rezultat care imi da incredere pentru viitor si abia astept urmatoarea etapa. Ii felicit pe Thierry si Nicolas pentru rezultatul lor”,a spus Andreas Mikkelsen.

Hayden Paddon si Seb Marshall au pilotat in premiera in acest sezon modelul Hyundai i20 Coupe WRC si au reusit sa incheie pe locul al cincilea in clasamentul general, dupa ce au castigat doua probe speciale in Raliul Suediei.

„Din pacate, finalul nostru nu a fost unul foarte bun. Tinand cont, insa, ca nu avem un sezon complet, nu este atat de important. In schimb, sunt foarte multumit de evolutia noastra generala si sper sa obtinem un rezultat si mai bun in Portugalia. Sunt bucuros ca fac parte din aceasta echipa si abia astept sa revin pe probele speciale”,a adaugat Hayden Paddon.

Victoria din Suedia este prima pentru Hyundai Motorsport din acest sezon si a opta din Campionatul Mondial de Raliuri.

„A fost un raliu extraordinar pentru intreaga echipa si sunt foarte bucuros ca am castigat prima etapa in 2018. Dupa dezamagirea de la Monte-Carlo aveam nevoie de un astfel de rezultat. Thierry si Nicolas au fost intr-o forma de top si au meritat din plin aceasta victorie. Am terminat pe locurile 1-3-5 aici si acest aspect evidentiaza potentialul echipei in conditiile cele mai dificile. Felicitari pentru Andreas si Anders la primul podium cu echipa noastra si pentru evolutia lui Hayden si a lui Seb. In Mexic vom avea parte de alte provocari si sper sa ne luptam si acolo pentru locurile de pe podium. Pentru moment vom savura insa aceasta victorie si rezultatele pozitive ale intregii echipe”,a mentionat Michel Nandan, directorul echipei. 

Etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 se va desfasura in Mexic in perioada 8 – 11 martie. In prima etapa pe macadam din acest sezon, Hyundai Motorsport a terminat de doua ori pe podium in Mexic (2014/ 2017).

Clasament Raliul Suediei 2018

1.

T. Neuville

N. Gilsoul

Hyundai i20 Coupe WRC

2:52:13,1

2.

C. Breen

S. Martin

Citroën C3 WRC

+19,8

3.

A. Mikkelsen

A. Jæger

Hyundai i20 Coupe WRC

+28,3

4.

E. Lappi

J. Ferm

Toyota Yaris WRC

+45,8

5.

H. Paddon

S. Marshall

Hyundai i20 Coupe WRC

+54,4

6.

M. Østberg

T. Eriksen

Citroën C3 WRC

+1:15,3

7.

J. M. Latvala

M. Anttila

Toyota Yaris WRC

+2:04,9

8.

T. Suninen

M. Markkula

Ford Fiesta WRC

+2:52,2

9.

O. Tänak

M. Järveoja

Toyota Yaris WRC

+3:44,4

10.

E. Evans

D. Barritt

Ford Fiesta WRC

+5:27,4

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (WRC) – dupa etapa a 2-a

1.

T. Neuville

41 puncte

2.

S. Ogier

30 p

3.

J.M. Latvala

23 p

4.

E. Lappi

23 p

5.

O. Tanak

21 p

6.

A. Mikkelsen

21 p

7.

C. Breen

20 p

8.

K. Meeke

17 p

9.

H. Paddon

10:00 PM

10.

E. Evans

9:00 PM

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (WRC) – dupa etapa a 2-a

1

Hyundai Shell Mobis World Rally Team

54 puncte

3

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

53 p

3

Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team

46 p

4

M-Sport Ford World Rally Team

43 p