Hyundai Motorsport va concura cu trei modele in cadrul Raliului Portugaliei

Hyundai Motorsport va concura cu trei modele in cadrul Raliului Portugaliei

• In Raliul Portugaliei, Hyundai Motorsport va concura, in premiera pentru echipa, cu trei modele i20 WRC
• Thierry Neuville si Juho Hänninen vor pilota modelele cu numerele 7 si 8, iar Dani Sordo va concura cu modelul numarul 20
• Echipa a efectuat teste in regiunea Algarve, pentru a pregati aceasta etapa WRC pe macadam

Dupa succesul inregistrat recent in cadrul Raliului desfasurat in Mexic, echipa Hyundai Shell World Rally se pregateste pentru cea de-a patra etapa a Campionatului Mondial de Raliuri – Raliul Portugaliei.

Dupa etapa desfasurata in America Centrala, competitia continua in Europa, iar Hyundai Motorsport va concura cu trei modele i20 WRC pentru consolidarea expertizei in acest domeniu.

Thierry Neuville, alaturi de copilotul Nicolas Gilsoul, care au asigurat un loc pe podium in cadrul raliului Mexicului, vor pilota modelul i20 cu numarul 7, in timp ce Juho Hänninen si Tomi Tuominen vor concura cu modelul numarul 8.

In cadrul raliului Portugaliei, Dani Sordo si copilotul Marc Martí vor pilota modelul i20 WRC cu numarul 20. Echipa va participa, impreuna cu Sordo, in cadrul Fafe Rally Sprint, care se va desfasura inaintea raliului, in apropiere de orasul Porto.

Pentru aceasta etapa, Neuville, Hänninen si Sordo, impreuna cu echipa, au desfasurat doua sesiuni de teste in regiunea Algarve.

Obiectivele echipei Hyundai raman neschimbate: dezvoltarea continua a modelului Hyundai i20 WRC si acumularea de experienta in cadrul Campionatului Mondial de Raliuri.

Directorul echipei Michel Nandan a declarat: „Rezultatul din Mexic ne-a surprins placut, fiind o rasplata pentru toti membrii echipei. In acest moment, suntem pregatiti pentru a raspunde urmatoarei provocari – Raliul Portugaliei. Pentru prima data, vom concura cu trei modele Hyundai i20 WRC, astfel vom acumula mai multi kilometri si experienta. In cadrul acestui raliu, dispunem de piloti bine pregatiti precum: Thierry, Juho si Dani. Acestia detin cunostinte solide si experienta WRC, utile in dezvoltarea ulterioara a Hyundai i20 WRC. Raliul din Portugalia nu este o etapa facila, dar am efectuat teste in regiune si am inregistrat rezultate pozitive. Suntem pregatiti pentru aceasta competitie, dar conditiile meteo reprezinta un factor important si imprevizibil.”

Dispunand de un mix unic de cunostinte, cele trei echipaje Hyundai Shell World Rally vor demara etapa WRC din Portugalia, avand ca obiectiv finalizarea competitiei cu cele trei modele i20 WRC complete.

Neuville a declarat: „Rezultatul din Mexic ne ofera mai multa incredere pentru acest raliu, desi ne confruntam cu o etapa complet diferita. Ne vom concentra sa finalizam raliul fara probleme. Ne dorim sa inregistram un timp mai bun, dar ne vom concentra pe obiectivul initial – acumularea de informatii necesare pentru etapele viitoare.”

„Astept cu nerabdare raliul Portugaliei – prima etapa pe macadam alaturi de Hyundai i20 WRC. Dupa testele desfasurate inainte de acest eveniment si dupa experienta acumulata anul trecut, consider ca suntem pregatiti pentru aceasta competitie. Desigur, obiectivul este de a finaliza raliul fara impedimente, dar si o pozitie buna in clasament ne va incanta”, a adaugat Hänninen.

„Sunt bucuros sa pot concura in cadrul raliului din Portugalia, unde am inregistrat rezultate favorabile in trecut. Totodata, este un eveniment important pentru echipa, fiind prima competitie cu trei modele i20 WRC. Recent, am testat masina in regiune, iar evenimentul Fafe Rally Sprint imi ofera oportunitatea de a o evalua mai bine”, a continuat Sordo.

Raliul Portugaliei va demara pe 3 aprilie in zona Estoril si va cuprinde traditionala super speciala din Lisabona.

Hyundai Motorsport va concura cu doua modele i20 WRC in Raliul Argentinei, care se va desfasura in luna mai, pilotate de catre Neuville (modelul i20 WRC cu numarul 7) si Hänninen care va concura cu modelul i20 WRC, numarul 8, in cadrul evenimentului din Villa Carlos Paz, alaturi de tanarul belgian.