Hyundai Motorsport va dezvolta primul model electric pentru competitii

Hyundai Motorsport va dezvolta primul model electric pentru competitii

• Prezentarea oficiala va avea loc in cadrul Salonului International Auto de la Frankfurt

Hyundai Motorsport a inceput dezvoltarea primului vehicul electric pentru competitii. Modelul, care a fost proiectat si construit la uzina din Alzenau - Germania, va fi prezentat in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, in luna septembrie.

Modele precum i20 R5, i30 N TCR si Veloster N TCR, dezvoltate in cadrul diviziei Hyundai Motorsport, au obtinut victorii in competitii prestigioase din intreaga lume. Echipa, aflata la cel de-al saselea sezon in Campionatul Mondial de Raliuri, ocupa in prezent prima pozitie in clasamentul constructorilor intr-unul dintre cele mai disputate campionate din lume.

Urmand directia industriei auto, care dezvolta tehnologii electrice si hibrid, lumea motorsport a pus bazele unor competitii cu modele hibrid sau electrice, care atrag un public numeros. Obiectivul Hyundai este de a dezvolta modele de inalta performanta si in acest segment, consolidand angajamentul marcii de a proteja mediul inconjurator.

„Incepe o noua era in cadrul Hyundai Motorsport. In ultimele luni, echipa din Alzenau a lucrat intens pentru dezvoltarea modelului electric, care va fi dezvaluit in curand”, a declarat Andrea Adamo, directorul echipei Hyundai Motorsport.