Hyundai Motorsporta inceput pregatirile pentru cursa de 24 de ore de pe Nürburgring, odata cu participarea in prima etapa din VLN

Hyundai Motorsporta inceput pregatirile pentru cursa de 24 de ore de pe Nürburgring, odata cu participarea in prima etapa din VLN
  • Echipa va participa cu doua masini in cursa de patru ore din Campionatul de Anduranta VLN;
  • Pe langa modelul i30 N TCR, va lua startul Veloster N TCR, pentru prima oara in Europa;
  • Hari Proczyk si Peter Terting vor pilota i30 N TCR, in timp ce Manuel Lauck si Marc Basseng Veloster N TCR.

Hyundai Motorsport a inceput pregatirile pentru cursa de 24 de ore de pe Nürburgring, odata cu participarea in prima etapa a Campionatului de Anduranta VLN. Echipa va lua startul cu doua masini – i30 N TCR si Veloster N TCR, pentru prima oara in Europa, dupa debutul din acest an in SUA.

Cursa de pe 23 martie este prima pe circuit in acest sezon pentru i30 N TCR, model care a reusit o performanta incredibila anul trecut, in sezonul de debut, atunci cand echipele de client Hyundai Motorsport au castigat titlul la piloti si echipe in Cupa Mondiala de Turisme FIA WTCR – World Touring Car Cup.

Cu aceasta ocazie isi va face debutul la nivel european si Veloster N TCR, dupa ce, in luna ianuarie, echipa Bryan Herta Autosport a concurat cu acest model pe circuitul Daytona International Speedway din SUA. Construit in cadrul Departamentului Clienti al Hyundai Motorsport din Alzenau, in Germania, Veloster N TCR are, in proportie de 80%, aceleasi componente ca si i30 N TCR, inclusiv motorul turbo de 2 litri si cutia de viteze in sase trepte.

Hari Proczyk, campionul din TCR Germania, va pilota in premiera i30 N TCR, in timp ce Peter Terting a facut parte din echipajul care a incheiat pe locul secund la clasa TCR in cursa de 24 de ore de pe Nürburgring si a concurat cu acest model in campionatele TCR Europa si TCR Coreea.

Manuel Lauck si Marc Basseng vor face echipa pe Veloster N TCR. Lauck a participat cu Hyundai Motorsport in cursa de 24 de ore de pe Nürburgring, iar Basseng revine dupa ce a pilotat o singura cursa anul trecut.

Cursa de 24 de ore de la Nürburgring reprezinta un eveniment important. Toate modelele pentru echipele client Hyundai Motorsport sunt produse in Germania, in timp ce gama N a fost dezvoltata chiar pe Nürburgring. Este un sentiment placut sa putem concura pe acest circuit. Vom aduce si Veloster N TCR pentru prima oara in Europa, asa ca este un moment cu adevarat special pentru noi. Desigur, ne dorim sa obtinem un rezultat bun, dar obiectivul nostru este de a identifica cele mai bune solutii pentru cursa de 24 de ore din luna iunie”, a declarat Andrea Adamo, directorul Hyundai.

Dupa prima etapa din VLN, programata in acest sfarsit de saptamana, Hyundai Motorsport va concura si in VLN2 pe 13 aprilie, dupa care urmeaza, pe 18 – 19 mai, cursa de 6 ore de calificare pentru cea de 24 de ore de pe Nürburgring, care se va desfasura anul acesta intre 20 si 23 iunie.