Hyundai Nexo a obtinut calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP

Hyundai Nexo a obtinut calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP

Modelul Hyundai a obtinut calificativul maxim de cinci stele din partea Euro NCAP - organizatie europeana independenta care evalueaza nivelul de siguranta oferit de autovehicule. Cea de-a doua generatie de vehicule electrice fuel cell a inregistrat rezultate remarcabile in cadrul celor patru categorii: pasageri adulti, pasageri copii, pietoni si sisteme de siguranta. Nexo devine astfel primul autovehicul electric fuel cell care obtine aceasta recunoastere.

„Distinctia obtinuta evidentiaza inca o data angajamentul nostru de a oferi un nivel inalt de siguranta si solutii inovatoare de mobilitate”,a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vicepresedinte Marketing si Produs al companiei Hyundai Motor Europa.

Hyundai SmartSense

Pachetul Hyundai SmartSenseTM integreaza cele mai recente sisteme de siguranta activa. Dintre acestea, sistemul de asistenta la coliziune frontala (FCA) a fost riguros testat in cadrul Euro NCAP. Sistemul alerteaza conducatorul auto in caz de urgenta si franeaza autonom daca este necesar. Cu ajutorul radarului si al camerei frontale, sistemul de asistenta la coliziune frontala (FCA) cu detectare pietoni avertizeaza acustic si vizual conducatorul auto, aplicand automat o forta de franare a carei intensitate creste treptat, pentru a evita riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci cand o coliziune este inevitabila.

Sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare a avut, de asemenea, un rol important in rezultatul obtinut. Impreuna cu sistemul de mentinere a benzii, care ajusteaza automat directia pentru ca autovehiculul sa ramana pe mijlocul caii de rulare la viteze cuprinse intre 0 si 150 km/ h, conducatorii auto vor putea parcurge cu usurinta distante lungi, in conditii de siguranta sporita.

Printre modelele care au obtinut, in ultimii ani, calificativul maxim de cinci stele in cadrul programului de evaluare se numara: i30, Ioniq, Kona, Tucson si Santa Fe.