Hyundai a oferit cinci autovehicule ix35 Fuel Cell unei companii de taxi din Franta

Hyundai a oferit cinci autovehicule ix35 Fuel Cell unei companii de taxi din Franta

Hyundai Motor a livrat cinci autovehicule ix35 Fuel Cell unei companii start-up de taxi - Société du Taxi Electrique Parisien (STEP) din Paris. Aceasta actiune coincide cu inaugurarea primei statii de alimentare cu hidrogen din capitala Frantei, inaugurata in urma celei de-a XXI-a Conferinte a Natiunilor Unite pe tema schimbarilor climatice (COP21), care a avut loc la Paris.

 

Aceasta initiativa contribuie la crearea celei mai mari companii de taxi cu emisii reduse din lume. STEP are ca obiectiv extinderea numarului de autovehicule in urmatorii cinci ani, infrastructura de realimentare cu hidrogen urmand a fi dezvoltata treptat pe parcursul anului 2016, pentru a satisface cererea tot mai mare pentru vehiculele electrice.

 

Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa a declarat: „Taxiurile ix35 Fuel Cell reprezinta atat o solutie pentru protejarea mediului, cat si o alegere practica si sigura pentru conducatorul auto si pasageri”.

 

Cele cinci modele ix35 Fuel Cell vor reduce emisiile de noxe cu aproximativ 70 de tone, in comparatie cu un autovehicul cu motorizare diesel utilizat in regim de taxi, care ajunge la emisii de CO2 de 135 g/ km si un parcurs de aproximativ 100.000 de km realizati anual. ix35 Fuel Cell nu are emisii nocive, evacuand doar vapori de apa.

 

Numarul autovehiculelor ix35 Fuel Cell pe drumurile europene a ajuns la peste 250 de unitati. ix35 este primul model pe baza de hidrogen produs in masa, in Europa, iar pana la finalul anului 2015, acesta va fi disponibil in 13 tari europene.