Hyundai prelungeste parteneriatul cu exploratorul elvetian Bertrand Piccard

Hyundai prelungeste parteneriatul cu exploratorul elvetian Bertrand Piccard

HYUNDAI PRELUNGESTE PARTENERIATUL CU EXPLORATORUL ELVETIAN BERTRAND PICCARD• Bertrand Piccard impartaseste valorile Hyundai – identificarea de solutii inovatoare pentru protejarea mediului inconjurator;

• Exploratorul elvetian a inregistrat recent un record mondial de autonomie cu Hyundai Nexo.

Hyundai va continua parteneriatul cu Bertrand Piccard. Exploratorul elvetian - renumit pentru ca a facut inconjurul lumii cu un avion alimentat doar cu energie solara - si Hyundai impartasesc aceeasi viziune despre inovatie si despre protejarea mediului inconjurator.

Colaborarea Hyundai - Bertrand Piccard a demarat in anul 2017 la Hyundai Motor France. In urma acestei asocieri de succes, compania a decis extinderea parteneriatului la nivel pan-european. „Bertrand Piccard este un precursor al mobilitatii eco, cu o abordare holistica, impartasind spiritul progresist al brandului Hyundai”,a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing and Product - Hyundai Motor Europe. „Prin intermediul acestei colaborari vom continua sa dezvoltam solutii pentru mobilitatea cu emisii zero, consolidand, in acelasi timp, pozitia Hyundai printre liderii din acest domeniu.”

Bertrand Piccard: om de stiinta, inventator, explorator

A fost prima persoana care a calatorit in jurul lumii intr-un balon. De asemenea, in 2016, Bertrand Piccard a inconjurat globul pamantesc la bordul unui avion alimentat doar cu energie solara. Fiind un promotor al mobilitatii eco, a infiintat fundatia Solar Impulse, cu obiectivul de a identifica o mie de solutii profitabile din punct de vedere ecologic. „Dupa ce am zburat in jurul lumii intr-un avion electric alimentat numai cu energie solara, nu as putea conduce altceva decat un autovehicul cu emisii reduse sau chiar zero. Exact ceea ce ofera Hyundai. A deveni un ambasador al acestui brand este, asadar, atat o alegere rationala, cat si ecologica.”

O viziune comuna pentru viitor

„Hyundai impartaseste viziunea lui Bertrand Piccard - un viitor care sa se bazeze pe energie si sisteme eficiente”, a mentionat Hofmann. Un explorator al noilor posibilitati, Piccard a fost mereu preocupat de protejarea mediului, promovand tehnologiile eco. In acelasi timp, Hyundai este dedicat inovatiei, dezvoltand solutii de mobilitate eco accesibile cat mai multor persoane.

Record mondial de autonomie cu Hyundai Nexo

In 2019, Piccard a inregistrat recordul mondial de autonomie cu un vehicul cu celule de combustibil. Acesta a parcurs 778 km pe teritoriul Frantei la volanul Hyundai Nexo. In timpul acestei calatorii, Nexo a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 cu 111,2 kg (cantitate care ar fi fost generata de un autovehicul din aceeasi categorie, pe aceeasi distanta, dar dotat cu un motor cu ardere interna). Pe parcursul calatoriei a avut posibilitatea de a avea si oaspeti la bord - personalitati politice si specialisti cu activitati in domeniul protectiei mediului si dezvoltarii durabile, alaturi de care a impartasit experiente in ceea ce priveste protejarea planetei si mobilitatea.

La inceputul anului 2019, Bertrand Piccard a inlocuit autovehiculul propriu - Ioniq - cu modelul Kona Electric, fiind impresionat de autonomia (pana la 484 km), de confortul si de tehnologiile de inalta performanta pe care le ofera autovehiculul Hyundai.