Hyundai a premiat tinerii antreprenori cu idei remarcabile

Hyundai a premiat tinerii antreprenori cu idei remarcabile
  • Echipa "COOL4SEA" a fost desemnata castigatoarea premiului "Brilliant Young Entrepreneurs", oferit de catre Hyundai
  • In competitia din acest an au participat 20 de echipe finaliste, reprezentand 14 tari
  • Programul "Brilliant Young Entrepreneurs" sustine transformarea proiectelor de afaceri in realitate

Hyundai a anuntat castigatorul premiului "Brilliant Young Entrepreneurs" din acest an, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Amsterdam, in Olanda.

Echipa castigatoare din 2014 este "COOL4SEA", din Danemarca. Grupul de studenti de la Academia Maritima Internationala Svendborg a dezvoltat un sistem unic care raceste si incalzeste o ambarcatiune prin utilizarea propriei calduri reziduale si a dispozitivelor auxiliare.

"COOL4SEA" a concurat impotriva a 20 de echipe finaliste, din 14 tari europene, castigand marele premiu care consta in consiliere, dar si intr-un suport finaciar in valoare de 15.000 EURO, ambele fiind oferite de catre Hyundai pe parcursul a 12 luni.

Membrii juriului au evaluat cinci categorii principale pentru a determina viabilitatea proiectului: potentialul de business, oportunitatile de dezvoltare, impactul asupra comunitatii, performanta financiara, dar si inovatia.

"Echipa ˂˂COOL4SEA˃˃ s-a remarcat prin solutia unica de economisire a energiei pentru sectorul maritim. Chiar daca aceasta nu este raportata in mod direct la industria auto, studentii castigatori au dat dovada de o noua abordare, esentiala in procesul de consolidare a unui viitor durabil pentru toate industriile din sectorul transporturilor", a declarat Allan Rushforth, Senior Vice President si COO al Hyundai Motor Europa.

"Viitorii lideri de afaceri au nevoie acum de suportul nostru, acesta fiind principalul obiectiv al programului ˂˂Brilliant Young Entrepreneurs˃˃. Hyundai si-a luat angajamentul de a sustine tinerii talentati in materie de afaceri care vor conduce industria si economia europeana catre un viitor prosper", a adaugat Rushforth.

Pe langa Allan Rushforth, juriul a fost compus din: Jorge Llorente de Diego, Manager de Dezvoltare Retea Hyundai Motor Europa; Philippe Vanrie, CEO al Centrului European de Business & Inovatie si Fausto Escriga, CEO si co-fondator al Cramway - castigatorul din Spania al premiului "Brilliant Young Entrepreneurs", editia 2013.

Infiintat in anul 2012, programul "Brilliant Young Entrepreneurs" se adreseaza studentilor cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani si este sustinut impreuna cu Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) Europa, cel mai mare furnizor din regiune de programe de educatie si antreprenoriat.

Acest program reprezinta una dintre activitatile Hyundai la nivel pan–european, care are rolul de a sustine si de a incuraja tinerii sa-si dezvolte abilitatile prin intermediul unor oportunitati transpuse in practica. "Skils for the Future" reprezinta un alt program Hyundai, care ofera consiliere si suport financiar tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani.