Hyundai a prezentat IONIQ 5, in cadrul evenimentului EVER Monaco 2021

Hyundai a prezentat IONIQ 5, in cadrul evenimentului EVER Monaco 2021

Hyundai a prezentat noul IONIQ 5 la EVER Monaco 2021. Conferinta, care a avut ca tema tehnologia de ultima generatie in domeniul energiei regenerabile, cu accent pe proiectarea autoturismelor, s-a desfasurat in perioada 5 - 7 mai 2021. Invitat in cadrul evenimentului a fost si Bertrand Piccard, ecologist elvetian si ambasador al brandului Hyundai.

Hyundai, in calitate de lider al mobilitatii sustenabile, a participat la cea de-a 16-a editie anuala a evenimentului EVER Monaco, un adevarat punct de reper al tuturor producatorilor importanti din domeniul vehiculelor ecologice si al energiei regenerabile. Producatorul auto a dezvaluit publicului noul CUV electric, IONIQ 5, ca parte a turneului european de prezentare. Scopul acestei actiuni a fost de a evidentia angajamentul Hyundai fata de mediul inconjurator si de a oferi clientilor o noua perspectiva asupra vietii.

Pe langa consolidarea angajamentului Hyundai privind electrificarea, modelul IONIQ 5 ofera si o serie de caracteristici ecologice, cum ar fi lipsa unui motor cu ardere, prezenta unui panou solar pentru plafon, precum si materialele sustenabile utilizate la interior.


Bertrand Piccard 

„Am condus si am vazut viitorul, am simtit ca suntem pregatiti pentru tranzitia catre mobilitatea ecologica. Gata cu aburii, gata cu zgomotul, gata cu poluarea”, a declarat Piccard, prima persoana din Europa care a condus IONIQ 5.

Cu aceasta ocazie, Bertrand Piccard, invitat in cadrul evenimentului si ambasador al brandului Hyundai, a abordat teme precum: impactul implementarii mobilitatii sustenabile si retelele statiilor de incarcare in diverse teritorii.


Fundatia Solar Impulse – 1.000 de masuri si de solutii sustenabile 

Prin intermediul fundatiei pe care o conduce (Solar Impulse), Piccard a identificat peste 1.000 de solutii pentru incurajarea cresterii economice si sustenabile, care au fost prezentate in cadrul evenimentului. Din punct de vedere al obiectivelor de dezvoltare a sustenabilitatii, solutiile sunt impartite astfel:

• Accesibilitate si energie eco: 21,8%;

• Apa curata si canalizare: 11,6%;

• Industrie, inovatie si infrastructura: 23,6%;

• Responsabilitatea consumului si a productiei: 20,4%;

• Orase si comunitati sustenabile: 22,7%.

Companiile de tip start-up au cea mai activa prezenta in cadrul acestei initiative, reprezentand 85,4% din numarul total de companii participante. Pe masura ce fundatia Solar Impulse continua sa identifice solutii sustenabile, eficiente si profitabile, companiile implicate vor fi mult mai diversificate.


Despre evenimentul EVER Monaco

EVER, care se afla la cea de-a 16-a editie, este unul dintre cele mai longevive evenimente dedicate mobilitatii sustenabile si energiei regenerabile. Inca din 2006, producatorii auto, companiile producatoare de energie si jucatorii din industria yachting-ului sustenabil au participat pentru a prezenta produsele, care ofera o perspectiva inovatoare asupra mobilitatii energetice.


Despre fundatia Solar Impulse 

Infiintata in anul 2003 de catre Bertrand Piccard, fundatia Solar Impulse este o organizatie non-profit. Angajamentul acesteia este de a descoperi solutiile care „abordeaza provocarile mediului inconjurator, facilitand in acelasi timp cresterea economica”.


Emisii CO2 pentru IONIQ 5:

• Consum in regim combinat WLTP pentru versiunea cu baterie de 58 kWh (jante din aliaj de 19”), 2WD: 16.3 (kWh/ 100 km); emisii Co2: 0 (g/ km);

• Consum in regim combinat WLTP pentru versiunea cu baterie de 58 kWh (jante din aliaj de 19”), 4WD: 18.1 (kWh/ 100 km); emisii Co2: 0 (g/ km);

• Consum in regim combinat WLTP pentru versiunea cu baterie de 72.6 kWh (jante din aliaj de 19”), 2WD: 16.6 (kWh/ 100 km); emisii Co2: 0 (g/ km);

• Consum in regim combinat WLTP pentru versiunea cu baterie de 72.6 kWh (jante din aliaj de 20”), 2WD: 17.1 (kWh/ 100 km); emisii Co2: 0 (g/ km);

• Consum in regim combinat WLTP pentru versiunea cu baterie de 72.6 kWh (jante din aliaj de 19”), 4WD: 17.6 (kWh/ 100 km); emisii Co2: 0 (g/ km);

• Consum in regim combinat WLTP pentru versiunea cu baterie de 72.6 kWh (jante din aliaj de 20”), 4WD: 18.8 (kWh/ 100 km); emisii Co2: 0 (g/ km).