Hyundai a prezentat viziunea pentru Divizia de Performanta „N”

Hyundai a prezentat viziunea pentru Divizia de Performanta „N”
  • Modelele Diviziei de Performanta „N” sunt performante, placute la condus atat pe drumurile publice, cat si pe circuit;
  • i30 Fastback N va fi prezentat oficial in cadrul Salonului Auto de la Paris.


Hyundai a prezentat filozofia si viziunea pentru brandul N la Nürburgring. Obiectivul companiei este de a crea vehicule de inalta performanta, placute la condus atat pe drumurile publice, cat si pe circuit.

„i30 N, Veloster N si i30 Fastback N au aceeasi gena de performanta si impart un caracter puternic”,a declarat Thomas Schemera, Executive Vice President, Head of High Performance Vehicle & Motorsport Division.„Ne plac provocarile si incercam lucruri diferite pentru a oferi in final clientilor nostri o experienta exceptionala. Nu suntem aici doar pentru a construi masini, vrem sa cream emotii, sentimente si dorinta.”

Divizia de Performanta Hyundai N a fost conceputa avand ca sursa de inspiratie domeniul motorsport. Inca de la lansare, care a avut loc in anul 2015, N a obtinut rezultate remarcabile in Campionatul Mondial de Raliuri FIA, in seria Nürburgring VLN, in seria internationala TCR, in Pirelli World Challenge si in cursa de 24 de ore de pe Nürburgring.

Modelele N, inclusiv i30 N si Veloster N, sunt echipate cu motorizari de inalta performanta si tehnologii dinamice, pentru a oferi pasionatilor momente palpitante la volan. Prezentarea noului model din gama N, i30 Fastback N, completeaza prima etapa a lansarilor de autovehicule de inalta performanta .

Noul pachet „N Line”, care dispune de elemente de design specifice gamei N si de setari mecanice modificate, pentru o dinamica sportiva de conducere, extinde gama de optiuni disponibile. In plus, pachetul „N Options” ofera clientilor care doresc mai multa performanta si in acelasi timp exclusivitate, componente personalizate.

„Nu ne este teama sa avem o abordare diferita”, a mentionat Albert Biermann, President and Head of Vehicle Performance Division. „Modelele din gama N ofera un echilibru intre performanta si caracterul practic, dar, in acelasi timp, se comporta excelent atat pe circuit, cat si in viata de zi cu zi, pe drumurile de acasa la birou.”

Numele „N” are ca sursa de inspiratie centrul global de Cercetare si Dezvoltare al Hyundai Motor Group din districtul Namyang din Coreea de Sud, acolo unde se afla si unde a fost conceput brandul N. Cel de-al doilea este circuitul Nürburgring din Germania acolo unde este amplasat Centrul Tehnic Hyundai si unde se dezvolta modelele din gama N. Si, nu in ultimul rand, initiala „N” simbolizeaza traseul sinuos al unui circuit de curse, acolo unde i30 N atinge niveluri maxime de tractiune si precizie.

Veloster N

In comparatie cu Veloster Turbo, Veloster N dispune de o serie de elemente noi atat in ceea ce priveste designul, cat si din punct de vedere mecanic. Modelul are grila fata modificata cu elemente „N”, cu fante speciale de aerisire pentru o racire mai eficienta a franelor. Elementele tehnice si de design care definesc modelul Veloster N, inclusiv N Power Sense Axle, pneurile, franele si dotarile interioare, au la baza inalta performanta. Veloster N ofera o serie de parametri care pot fi controlati de catre conducatorul auto prin intermediul sistemului de selectie „N Grin Control”.

i30 Fastback N

i30 Fastback este singurul coupe in cinci usi din segmentul C, noua versiune „N” adaugand elemente specifice de performanta si stil unui design unic. Mai multe detalii despre acest model vor fi comunicate inaintea lansarii oficiale de la Salonul Auto de la Paris.

Aproape 3.000 de unitati i30 N au fost vandute, in Europa, in prima jumatate a anului 2018. In doar 48 de ore, 100 de unitati i30 N First Edition s-au vandut in Germania in urma unei campanii desfasurate exclusiv online.