Hyundai prezinta conceptul „Vision G” in cadrul Salonului International Auto de la Frankfurt

Hyundai prezinta conceptul „Vision G” in cadrul Salonului International Auto de la Frankfurt

Hyundai Motor a expus modelul „Vision G” Concept Coupe la Salonul International Auto de la Frankfurt. Conceptul reprezinta inspiratia companiei pentru viitoarele produse, care vor oferi performanta, confort si eleganta.

Modelul a fost creat in urma colaborarii centrelor de design Hyundai din intreaga lume, coordonate de echipa din Statele Unite”, a declarat Peter Schreyer, Presedinte si Chief Designer al Hyundai Motor Company.

 „Vision G” transmite ideea de rafinament, in ciuda dimensiunilor si a liniilor dramatice. Designul exterior este evidentiat atat de capota lunga, linia mediana inalta, cat si de elementele care se afla la interior. „Vision G creeaza impresia de dinamism, pare in continua miscare”, a mentionat Christopher Chapman, Directorul Centrului de Design Hyundai din Statele Unite.

Eleganta noului model se oglindeste si la interior, habitaclul fiind caracterizat de versatilitate si simplitate, cu linii elegante si finisaje exceptionale.

„Vision G” este echipat cu cele mai noi tehnologii Hyundai pentru a oferi clientilor maximum de confort la volan. Printre dotarile exceptionale se remarca consola centrala cu „Remote Wheel” si display-ul. „Remote wheel” este un ecran tactil in forma unei semisfere, instalat pe consola, care are un design ergonomic. Acesta ofera o interactiune intuitiva care minimizeaza riscul distragerii atentiei conducatorului auto.

Modelul concept este echipat si cu un display de mari dimensiuni, pozitionat in centrul consolei, care furnizeaza toate informatiile necesare. Interiorul este simplu, dar foarte intuitiv, informatiile afisate pe display fiind dispuse astfel incat conducatorul auto sa isi pastreze in permanenta atentia asupra drumului. Toate dotarile inteligente dezvoltate de Hyundai, precum Driver State Monitoring, au fost implementate pe noul concept si toate informatiile sunt transmise prin intermediul display-ului. Driver State Monitoring este un sistem constant de monitorizare care permite conducatorului auto sa se concentreze la condus, oferindu-i avertizari vizuale, auditive sau prin intermediul unor vibratii.

Esenta conceptului „Vision G” este propulsorul premiat de 5,0 litri Tau V8, care dezvolta 420 CP la 6.000 rpm si ofera un cuplu de 520 Nm la 5.000 rpm. Gama de motoare Tau V8 a intrat de trei ori in topul „Ten Best Engines”, dovedindu-si astfel eficienta si performantele. Cu injectie directa de inalta presiune pentru o putere impresionanta, emisii reduse si eficienta, cea mai noua versiune a motorului Tau V8 beneficiaza de o admisie optimizata, lant de distributie imbunatatit pentru reducerea frecarilor, zgomotelor si vibratiilor, galerie de evacuare proiectata pentru cuplu motor la turatii reduse, raport de compresie marit si electronica modificata pentru injectie multipla. Aceste imbunatatiri combinate produc o curba mai liniara a cuplului motor la turatii reduse, pentru o placere superioara la condus.