Hyundai prezinta noi echipamente de conectivitate la IAA

Hyundai prezinta noi echipamente de conectivitate la IAA
  • Noul i40 printre primele masini din Europa care vor fi echipate cu sistemul Android Auto
  • Gama larga de echipamente avansate de conectivitate expuse la Salon, printre care: Android Auto, TomTom LIVE services, sisteme comandate prin gesturi
  • Interiorul conceptului Vision G ofera o imagine asupra vehiculelor viitorului

Frankfurt, 15 septembrie 2015 - Hyundai expune, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt 2015, o gama diversificata de echipamente inovatoare de conectivitate. Sisteme precum TomTom LIVE services si Android Auto vor fi disponibile chiar din anul 2015. In plus, prin dezvaluirea modelului concept Vision G Coupe va fi oferita o imagine asupra conectivitatii in viitor.

Noul i40 unul dintre primele modele din Europa echipate cu Android Auto

Hyundai a fost primul constructor auto care a introdus tehnologia Android Auto pe unul dintre modelele gamei. Incepand din mai 2015, modelul Sonata, disponibil in Statele Unite, poate fi echipat cu acest sistem intuitiv de sincronizare cu smartphone. La doar cateva luni dupa aceasta premiera, Hyundai va fi unul dintre primii constructori auto care lanseaza aceasta tehnologie si pe piata europena, sistemul Android Auto urmand a fi curand disponibil pe noul i40, primele autovehicule dotate cu acest sistem fiind livrate in ianuarie 2016.

Android Auto permite utilizatorilor de smartphones sa isi conecteze telefoanele la unitatea de infotainment a masinii pentru a accesa aplicatii audio, servicii radio si de comunicatii. Android Auto utilizeaza capacitatile telefoanelor inteligente pentru a oferi conducatorilor auto Hyundai posibilitatea de a ramane conectati, fara a li se distrage atentia de la drum.

Hyundai expune echipamentele Android Auto, TomTom LIVE services si conceptul Vision G

Alaturi de sistemul Android Auto integrat pe noul i40, TomTom LIVE services va continua sa se numere printre echipamentele propuse pe modelele Hyundai. Sistemul ofera conducatorilor auto informatii actualizate despre trafic, vreme si punctele de interes din apropiere. Pachetul Hyundai TomTom LIVE este insotit de un abonament gratuit de 7 ani, care reprezinta pentru clienti o economie de 50 €. Vizitatorii Salonului Auto de la Frankfurt au posibilitatea de a experimenta si testa cele doua tehnologii in cadrul zonei de demonstratii Hyundai.

Conceptul Vision G coupe dotat cu un sistem de comenzi si conectivitate inteligente

Hyundai prezinta viitorul in domeniul conectivitatii prin intermediul conceptului Vision G Coupe, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Sursa de inspiratie pentru viitoarele modele ale marcii, conceptul beneficiaza de un desing elegant si performante echilibrate.

„Vision G” este echipat cu cele mai noi tehnologii Hyundai pentru a oferi clientilor maximum de confort. Printre dotari se remarca consola centrala cu „Remote Wheel” si display-ul. „Remote wheel” este un ecran tactil in forma unei semisfere, instalat pe consola, cu un design ergonomic. Sistemul ofera o interactiune intuitiva care minimizeaza riscul distragerii atentiei conducatorului auto, facand ca utilizarea interfetei sa devina extrem de usoara.

„Vision G” este echipat si cu un display de mari dimensiuni, plasat in centrul consolei, care furnizeaza toate informatiile necesare. Toate dotarile inteligente dezvoltate de Hyundai, precum Driver State Monitoring, au fost implementate pe noul concept si toate informatiile sunt transmise conducatorului auto prin intermediul display-ului.

Sisteme in domeniul conectivitatii

Hyundai a explorat intotdeauna modalitati de imbunatatire permanenta a experientei posesorilor Hyundai, iar conectivitatea este una dintre cele mai importante directii. Conceptul Connectivity Cockpit, prezentat, de asemenea, la Frankfurt 2015, prezinta o serie de dispozitive noi – precum sisteme comandate prin gesturi, sisteme de date generate de autovehicul etc.