Hyundai prezinta noua directie de design la Salonul Auto de la Geneva

Hyundai prezinta noua directie de design la Salonul Auto de la Geneva

Hyundai a prezentat astazi, la Salonul Auto de la Geneva, conceptul „Le Fil Rouge” Vision Concept, marcand astfel un nou inceput in ceea ce priveste designul viitoarelor modele ale gamei.

„Hyundai Vision Concept este o reinterpretare a ADN-ului Hyundai in materie de design, care a debutat odata cu legendarul Pony Coupe Concept din 1974”,a declarat Luc Donckerwolke, Directorul Hyundai Design Center. „Obiectivul nostru este de a crea un brand de succes prin dezvoltarea unor modele cu o valoare emotionala.”

Tema „Sensuous Sportiness” are la baza noua filosofie care armonizeaza elemente cheie de design, proportii, arhitectura, stil si tehnologie.


Proportii

„Vision Concept” are la baza „proportia de aur”, un raport matematic comun descoperit in natura. Unicitatea proportionala a fost atinsa prin raporturi intre un ampatament lung, roti mari si console scurte. O distanta considerabila de la centrul rotilor din fata si pana la baza parbrizului asigura o pozitie confortabila la condus, in timp ce linia mediana completeaza aspectul general armonios.

Arhitectura

Cu „Le Fil Rouge”, Hyundai are o abordare diferita, pentru a genera o imagine dinamica, sugerand permanenta miscare a vehiculului. Montantii fata si spate, dar si plafonul, se imbina natural in silueta arcuita, desenata dintr-o singura linie.

Designul interior poate fi personalizat in functie de nevoile conducatorului auto si ale pasagerilor. Scaunul pasagerului din fata maximizeaza confortul, chiar si la calatoriile lungi, oferind un spatiu generos pentru picioare, in timp ce scaunul conducatorului auto dispune de o ergonomie optimizata.

Tehnologie

Principiul de baza pentru echipa Hyundai a fost de a crea o filosofie de design care sa ofere o functionalitate perfecta. Inspirat de sistemul de ventilatie a aeronavelor, aerul este suflat peste suprafata curbata cu arhitectura tubulara. Au fost utilizate elemente de lemn si materiale textile high-tech, pentru a obtine forme unice si rafinate. In acelasi timp, un display panoramic plutitor, cuplat prin intermediul tehnologiei haptice este pozitionat in fata conducatorului auto, oferind un control intuitiv pentru climatizare si alte configurari ale vehiculului.