Hyundai prezinta noua generatie i20, inainte de debutul oficial de la Salonul Auto International de la Paris

Hyundai prezinta noua generatie i20, inainte de debutul oficial de la Salonul Auto International de la Paris
  • Primele imagini ale noii generatii Hyundai i20 dezvaluie un design simplu si rafinat
  • Lider in segmentul B datorita spatiului interior generos
  • In echiparea avansata, noua generatie i20 dispune de plafon panoramic, o premiera pentru un model din segmentul sau

Hyundai a dezvaluit astazi, 11 august, in premiera, primele imagini oficiale ale noii generatii i20, inainte de debutul oficial, care va avea loc in cadrul Salonului Auto International de la Paris.

Prin intermediul lansarii noului model, Hyundai isi continua prezenta notabila in segmentul B din Europa, ale carui vanzari insumeaza aproximativ un million de unitati, incepand cu anul 2002. Popularitatea generatiei anterioare i20 l-a transformat in cel mai bine vandut model al companiei, in regiune. Principalele obiective ale noului reprezentant din segmentul B sunt de a propulsa Hyundai catre un public extins, imbunatatind perceptia asupra marcii si de a confirma prezenta producatorului auto in randul principalilor constructori europeni.

Noua generatie Hyundai i20 a fost proiectata si dezvoltata in Europa, trei dintre atributele noului model intampinand nevoile clientilor din regiune: ofera cel mai extins spatiu interior din segmentul din care face parte, prezinta dotari avansate de tehnologie si confort, iar designul este distinctiv si elegant.

Dezvoltat pe o noua platforma, modelul Hyundai i20 dispune de un ampatament de 2570 mm – cu 45 mm mai lung fata de predecesorul sau. Compartimentarea eficienta a condus la un habitaclu care poate acomoda confortabil cinci adulti. Spatiul pentru picioare in fata si in spate insumeaza cea mai buna valoare din clasa: 1892 mm. Capacitatea portbagajului il plaseaza de asemenea pe prima pozitie in top, cu 326 litri, cu scaunele din spate dispuse vertical.

Senzatia de confort si spatiu atat pentru conducatorul auto, cat si pentru pasageri este completata de plafonul panoramic – dotare unica pentru un model din acest segment. Acesta poate fi inclinat sau deschis complet, oferind un plus de lumina naturala si aer proaspat. Printre dotarile suplimentare ale noii generatii Hyundai i20 se numara camera video pentru marsarier si luminile cu tehnologie LED atat pentru blocurile optice fata, cat si spate.

Interiorul versatil completeaza designul exterior elegant si sofisticat al noii generatii i20. Inspirat din filosofia de design specifica marcii "fluidic sculpture 2.0", noul model a fost proiectat in cadrul Centrului European de Design din Rüsselsheim, Germania.

Echipa de designeri a oferit partii frontale a modelului un aspect indraznet, cu grila hexagonala cromata pozitionata mai jos atat din ratiuni estetice, cat si tehnice. O grila orizontala ingusta uneste cele doua blocuri optice care includ proiectoare cu functie dubla: lumini de zi si lumini de pozitie cu tehnologie LED. O grila inferioara inglobeaza proiectoarele de ceata si conferta un aspect unic modelului.   

Caroseria cu o lungime de 4035 mm dispune in lateral de o linie continua de la un capat la altul al autovehicului, de muchii sculptate pe partile laterale, precum si de un bandou in zona inferioara a portierelor.

In spate, stalpul C al noii generatii i20 este negru, cu finisaj lucios, care ofera senzatia unui acoperis plutitor. Lampile sunt conturate in jurul aripilor spate si haionului, iar luminile cu tehnologie LED sunt dispuse in forma de bumerang.

Premiera internationala a noii generatii Hyundai i20 se va realiza in cadrul conferintei de presa de la Salonul Auto International de la Paris, care va avea loc joi, 2 octombie, in hala 3, incepand cu orele 16:00 (CET).