Hyundai prezinta noul H350 in cadrul Salonului Auto de la Hanovra 2016

Hyundai prezinta noul H350 in cadrul Salonului Auto de la Hanovra 2016
  • Motorizari care respecta standardele de poluare Euro 6
  • Garantie adaptata nevoilor clientilor: posibilitatea de a alege intre trei ani fara limita de kilometri sau cinci ani in limita a 200.000 kilometri
  • Noul model concept H350 Fuel Cell dezvaluit in cadrul evenimentului

Hyundai prezinta noul H350 in cadrul salonului dedicat vehiculelor comerciale IAA 2016, desfasurat la Hanovra, Germania, in perioada 21 – 29 septembrie 2016. Pentru prima data trei versiuni ale modelului sunt expuse publicului: o basculanta, o platforma, precum si un van pentru transportul a sapte persoane.

Noul model dispune de motorizari care respecta standardele de poluare Euro 6, clientii avand posibilitatea de a opta acum intre garantia de trei ani fara limita de kilometri, disponibila in acest moment pentru unitatile H350 comercializate, sau pachetul de cinci ani in limita a 200.000 kilometri. Cu aceasta ocazie a fost dezvaluit si H350 Fuel Cell - un model concept de alimentare cu hidrogen.

Dupa doi ani de la debutul H350, oferta dedicata clientilor europeni a fost dezvoltata si adaptata nevoilor consumatorilor”, a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa.

Inaugurat la editia IAA 2014, H350 este primul autovehicul comercial usor lansat de producatorul auto special pentru piata din Europa. Produs pe o noua linie de asamblare la uzina Karsan din Bursa, Turcia, modelul beneficiaza de un nivel inalt de calitate si fiabilitate. Datorita tehnologiilor de productie automatizate, procesul de fabricatie permite flexibilitate in asamblarea suprastructurilor: van, bus si autosasiu, in acelasi loc.

Mai multa eficienta

Motorizarea de 2,5 litri turbo diesel corespunde normelor de poluare Euro 6, sporind eficienta si reducand consumul cu pana la 4,4%. Un element de noutate il constituie functia Active Eco Drive, disponibila standard, care contribuie la economia de carburant, prin adaptarea caracteristicilor motorului la modul de condus al posesorului autovehiculului.

Dezvoltat pentru clientii europeni

H350 si-a extins prezenta, fiind disponibil in 14 tari din Europa. Romania, Bulgaria, Danemarca, Ungaria si Portugalia s-au alaturat in anul 2016 Austriei, Belgiei, Republicii Cehe, Germaniei, Italiei, Poloniei, Turciei, Spaniei si Elvetiei. In plus, peste 500 de distribuitori din regiune vor comercializa noul autovehicul, incepand cu prima parte a anului 2017. Astfel, clientii vor beneficia de caracteristicile modelului, printre care capacitatea mare de incarcare, designul ergonomic si performantele remarcabile, la care contribuie standardele inalte de calitate si siguranta, bazate pe o structura rigida a caroseriei, care incorporeaza 75% otel de inalta rezistenta.

Siguranta si confort

Autovehiculul ofera atat un habitaclu spatios, cat si elemente de siguranta si confort. Printre acestea se numara pilotul automat, camera la marsarier, sistemul de asistenta la parcare, precum si senzorii de ploaie. In privinta sigurantei, H350 beneficiaza de sistem impotriva rasturnarii, semnalizarea opririi de urgenta, controlul tractiunii, precum si sistem de avertizare la parasirea involuntara a benzii de rulare.

Noul model concept H350 Fuel Cell prezentat in cadrul evenimentului

Motorul pe baza de pila de combustibil dezvolta 136 CP (100 kW) si o viteza maxima de 150 km/ h, performante similare cu cele ale unui autovehicul comercial usor, echipat cu propulsor cu ardere interna. Comparativ cu un autovehicul electric conventional, rezervorul de hidrogen de 175 de litri poate fi incarcat in mai putin de patru minute, similar cu timpul necesar pentru alimentarea cu benzina sau motorina. Autovehiculul asigura o autonomie de 422 km. Grupul moto-propulsor este montat astfel incat instalarea acestuia sa nu afecteze zona de incarcare disponibila. In functie de ampatament, spatiul de depozitare este de 10,5 m3 sau 12,9 m3, suficient pentru acomodarea a cinci europaleti sau transportul a 14 persoane.