Hyundai prezinta noul KONA Electric

Hyundai prezinta noul KONA Electric
  • Odata cu noul KONA Electric, Hyundai lanseaza primul SUV subcompact complet electric de pe piata europeana;
  • KONA Electric imbina designul expresiv si caracterul multifunctional al SUV-urilor Hyundai cu un propulsor electric cu emisii zero;
  • Modelul Hyundai din gama eco este disponibil cu doua motorizari;
  • Datorita spatiului generos din interior, KONA Electric este un autovehicul versatil, care se adapteaza oricarei nevoi de utilizare cotidiana;
  • Noul bord cu ecran supervision de 7 inchi ofera informatii relevante la volan si, in plus, head-up display-ul proiecteaza in raza vizuala a conducatorului auto toate informatiile necesare;
  • Autovehiculul ofera o gama variata de dotari de siguranta activa Hyundai SmartSense.

„Hyundai este lider in solutii de mobilitate revolutionare”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice Presedinte Marketing si Produs Hyundai Motor Europa.„Odata cu lansarea noului KONA Electric, urmam strategia noastra ambitioasa cu privire la vehiculele ecologice. Este un autovehicul fara compromis, care combina caroseria unui SUV cu tehnologia tractiunii electrice. Cu Hyundai, viitorul se intampla acum!”

Povestea de succes a gamei de SUV-uri Hyundai a inceput cu 17 ani in urma, odata cu lansarea Santa Fe. Din 2001, Hyundai a vandut in Europa peste 1,5 milioane de unitati Santa Fe, Grand Santa Fe, Tucson si KONA. KONA Electric este cel mai nou membru al familiei, care imbina caracteristicile unui SUV cu propulsia total electrica. Hyundai detine portofoliul de autovehicule ecologice cu cea mai extinsa gama de motoare, fiind primul constructor auto din lume care a introdus o linie de productie de serie pentru autovehiculele cu celule de combustibil pe baza de hidrogen (ix35, iar recent, succesorul, Nexo). In plus, Ioniq este unicul model de pe piata disponibil cu trei variante de propulsie.

KONA Electric inglobeaza doua dintre cele mai importante tendinte ale pietei auto – propulsia electrica si caroseria SUV. Modelul prezinta aceleasi caracteristici multifunctionale si design expresiv ca ale versiunii KONA - motor cu ardere. Varianta electrica beneficiaza de o gama variata de elemente de design, pentru a reflecta stilul de viata dinamic al consumatorului modern, dar ofera in acelasi timp si toate beneficiile unui autovehicul electric ecologic.

Motorizarea KONA Electric

KONA Electric beneficiaza de doua variante de propulsoare, oferind clientilor unul dintre cele mai puternice motoare electrice. Bateria de 64 kWh dezvolta 204 CP (150 kW). Capacitatea bateriei este de 39,2 kWh in versiunea de baza, motorul dezvoltand 136 CP (100 kW). Cu un cuplu de 395 Nm disponibil instantaneu, KONA ofera o experienta la volan exceptionala, accelerand de la 0 la 100 km/ h in doar 7,6 secunde.

Design remarcabil

KONA Electric adopta acelasi aspect expresiv caracteristic modelului KONA – motor cu ardere. Grila inchisa - elementul de design diferentiator, confera un aspect remarcabil, fiind incadrata de blocurile optice duble si luminile de zi cu LED pozitionate deasupra farurilor cu LED. Plafonul in doua tonuri, alaturi de gama de sapte nuante distincte de caroserie, ofera multiple optiuni de personalizare.

Experienta complet electrica

Modulul shift-by-wire permite functionarea optima a trenului de rulare electric. Cu ajutorul sistemului reglabil de franare regenerativa, conducatorul auto are posibilitatea de a ajusta intensitatea franarii regenerative utilizand padelele aflate in spatele volanului. Sistemul recupereaza energia atunci cand este posibil. Conducatorul auto beneficiaza, de asemenea, si de un bord cu ecran supervision de 7 inchi, pe care sunt afisate detalii despre condus si performantele autovehiculului, precum si de un head-up display care proiecteaza informatiile relevante in campul vizual al conducatorului auto.

Conectivitate si confort

KONA Electric ofera o gama variata de dotari de conectivitate, precum sistemul de infotainment care integreaza navigatia, functiile media si cele de conectivitate, precum Apple CarPlay si Android Auto, dar si functia de incarcare wireless pentru telefoanele inteligente. Pentru a raspunde celor mai inalte standarde de siguranta europene, modelul este echipat cu cele mai recente tehnologii de siguranta si asistenta la condus, reunite sub denumirea SmartSense: sistem de avertizare in cazul unei coliziuni frontale cu detectarea pietonilor, pilot automat inteligent, sistem de monitorizare a unghiului mort, sistem de avertizare a conducatorului auto, sistem de asistenta la mentinerea benzii de rulare, sistem de avertizare a unei coliziuni la deplasarea in marsarier.

Date tehnice si dimensiuni

Baterie 39,2 kWh/ Motor

Motor

Tip

Motor electric sincron cu magneti permanenti

Putere maxima

99 kW/ 135 CP

Cuplu maxim

395 Nm

Viteza maxima

167 km/ h

Baterie

Tip

litiu-ion polimer

Capacitate (kWh)

39,2

Incarcator on board

Capacitate maxima (kW)

7,2 (monofazat)

Durata de incarcare

Durata de incarcare/ Standard (AC)

aproximativ 6 ore si 10 minute

Durata de incarcare/ incarcare rapida (DC)

(conectat la un incarcator rapid 100 kW DC)

aproximativ 54 min pana la o capacitate de 80%

Performante

acceleratie de la 0 la 100 km/ h (s)

9,3

Consum electricitate (kWh/ 100 km)

14,8

CO2 combinat (g/ km)

0 g/ km

Baterie 64 kWh/ Motor (EV)

Motor electric

Tip

Motor sincron cu magneti permanenti

Putere maxima

154 kW/ 204 CP

Cuplu maxim

395 Nm

Viteza maxima

167 km/ h

Baterie

Tip

litiu-ion polimer

Capacitate (kWh)

64

Incarcator On Board

Capacitate maxima (kW)

7,2 (monofazat)

Durata de incarcare

Durata de incarcare/ Standard (AC)

Aproximativ 9 ore si 40 de minute

Durata de incarcare/ incarcare rapida (DC)

(conectat la un incarcator rapid 100 kW DC)

aproximativ 54 min. pana la o capacitate de 80%

Performante

acceleratie de la 0 la 100 km/ h (s)

7,6

consum electricitate (kWh/ 100 km)

15,2

CO2 combinat (g/ km)

0 g/ km

Transmisie

Automata

Reductor cu o singura treapta

Frane (ambele motorizari)

Sisteme de asistenta

ABS, EPB, ESC si FCA

Dimensiuni (mm)

Exterior

Lungime

4.175

Latime

1.800

Inaltime

1.565

Ampatament

2.600

Consola fata

855

Consola spate

720

Interior


primul rand

randul al II-lea

Spatiu pentru cap

1.006

948

Spatiu pentru picioare

1.054

850

Spatiu la nivelul umerilor

1.410

1.380

Capacitate portbagaj (litri)

Portbagaj inclusiv cablul de incarcare (l VDA) m3

332

Portbagaj fara cablul de incarcare (l VDA) m3

373