Hyundai prezinta noul Veloster N ETCR

Hyundai prezinta noul Veloster N ETCR

Hyundai Motorsport prezinta Veloster N ETCR, primul vehicul electric pentru competitii, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt 2019.

Avand la baza Veloster N, noul autovehicul a fost conceput pentru a corespunde regulamentului din seria electrica ETCR, care va intra in vigoare in anul 2020. Lansarea Veloster N ETCR deschide o noua era pentru Hyundai Motorsport, in care competitiile pentru vehiculele electrice vor reprezenta un punct important de interes pentru companie.

Dezvoltarea modelului inglobeaza experienta acumulata de Hyundai Motorsport in competitiile pe circuit cu i30 N TCR si Veloster N TCR. Proiectat si construit la uzina din Alzenau, Veloster N ETCR este un model complet electric, cu tractiune spate si motor amplasat central, doua premiere pentru un proiect Hyundai Motorsport. Dezvoltarea a demarat in noiembrie 2018, primele teste cu prototipul fiind efectuate in august 2019.
Luna viitoare urmeaza un program de teste cu inginerii si pilotii Hyundai Motorsport, urmand ca in primul sezon din ETCR sa concureze doua unitati Veloster N ETCR.

„Suntem mandri sa prezentam modelul Hyundai Veloster N ETCR, primul vehicul electric pentru curse, conceput conform regulamentului din campionatul ETCR. Am anticipat acest moment si ne bucuram ca am deschis un nou capitol in istoria companiei. Prin intermediul Diviziei Hyundai Motorsport pentru Clienti au fost dezvoltate modele de succes in cursele de turisme, iar rezultatele s-au vazut pe circuite prestigioase din lume. Pasul spre ETCR a fost natural si se aliniaza perfect cu strategia globala Hyundai. Veloster N ETCR vine in completarea programului nostru din WRC, dar si a modelelor dezvoltate in cadrul Diviziei Hyundai Motorsport pentru Client, precum i20 R5, i30 N TCR si Veloster N TCR”,a declarat Thomas Schemera, Head of Product Division, Executive Vice President al Hyundai Motor Group.