Hyundai prezinta tehnologia de control a performantelor autovehiculelor electrice bazata pe smartphone

Hyundai prezinta tehnologia de control a performantelor autovehiculelor electrice bazata pe smartphone

Hyundai anunta dezvoltarea tehologiei de ajustare a performantelor autovehiculelor electrice, care permite utilizatorilor sa personalizeze functiile de baza ale autoturismului, prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone – o inovatie in industria auto.

Aceasta tehnologie poate fi utilizata pentru a ajusta functii de performanta precum: cuplul maxim, pornirea, intensitatea accelerarii si a decelerarii, capacitatea de franare regenerativa, limita maxima de viteza, capacitatea de reactie si consumul de energie in controlul climatizarii.

Avand in vedere ca exista o crestere continua a cotei de piata pentru vehiculele electrice, in special in industriile de inchiriere sau car-sharing, noua tehnologie va permite conducatorilor auto sa utilizeze setarile personalizate pentru orice vehicul electric pe care il conduc, prin descarcarea profilului lor de pe server.

Aplicatia ofera setari optimizate pentru destinatia dorita, analizand distanta ramasa de parcurs si necesarul de energie electrica. De asemenea, poate sustine un stil de condus mai sportiv prin recomandarea unor setari de performanta personalizate.

Utilizatorii vor putea distribui online setarile de personalizare si vor putea incerca setarile realizate de catre alti utilizatori. Clientii pot aplica, de asemenea, setarile recomandate de catre Hyundai in functie de conditiile de drum.

Hyundai va utiliza tehnologia blockchain pentru a preveni problemele de securitate, in timp ce utilizatorii isi pot incarca sau distribui setarile personalizate pe server.

Tehnologia de ajustare a performantei, bazata pe compatibilitatea vehiculelor electrice cu telefonul smartphone, este posibila datorita caracteristicilor vehiculelor electrice, care le diferentiaza de cele cu motor cu ardere interna.

Vehiculele cu emisii zero ofera libertate in personalizarea experientei de condus, deoarece ajustarea performantei nu modifica emisiile de CO2

„Hyundai Motor Group intentioneaza sa dezvolte 44 de modele eco pana in anul 2025, inclusiv 23 de vehicule electrice, observand potentialul tehnologiilor si a serviciilor inerente autovehiculelor fara combustie”,a declarat JeongSoo Eo de la Hyundai Motor Group.„Prin dezvoltarea unei tehnologii de transfer al mobilitatii, vom continua sa ne axam pe imbunatatirea experientei utilizatorului, in functie de preferintele individuale.”