Hyundai Shell World Rally acumuleaza experienta in Raliul Australiei

Hyundai Shell World Rally acumuleaza experienta in Raliul Australiei
  • Echipa Hyundai Shell World Rally a incheiat prima zi din Raliul Australiei cu toate cele trei masini inscrise in competitie
  • Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) s-a clasat in top sase, in timp ce Chris Atkinson (#8 Hyundai i20 WRC) a avut o abordare mai prudenta in cursa de casa
  • Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a avut un ritm bun in prima parte a zilei, dar a pierdut timp dupa ce a avariat suspensia masinii pe speciala a cincea

Echipa Hyundai Shell World Rally a incheiat prima zi din Raliul Australiei cu toate cele trei modele Hyundai i20 WRC inscrise in competitie. In prima zi a raliului au fost programate opt probe speciale, inclusiv cele doua treceri pe super speciala Hyundai.

Echipa a inscris din nou trei masini in competitie cu eroul local Chris Atkinson (#8 Hyundai i20 WRC) si neozeelandezul Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) luand startul in etapa a zecea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), alaturi de liderul echipei Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC).

Paddon a fost cel mai bine clasat pilot Hyundai Shell WRT dupa ziua de vineri, neozeelandezul avand un parcurs fara probleme la cea de-a patra prezenta in cadrul echipei. Impreuna cu John Kennard, copilotul sau, Paddon a terminat pe locul al saselea la general, dupa 96 km de proba speciala.

„Am avut o zi cu o evolutie decenta pe toate probele. De dimineata conditiile au fost un pic diferite fata de ceea ce ne asteptam, dar am avut o abordare prudenta. Nivelul de incredere a crescut la cea de-a doua trecere pe probe, dar sigur sambata va fi si mai bine pentru ca vom evolua pe probe care imi sunt familiare. Este extraordinar sa vad ca am atat de multi fani aici si sper sa-i rasplatesc si eu cu un rezultat bun”, a afirmat Paddon.

Principalul obiectiv al lui Neuville a fost de a acumula cat mai multa experienta la prima vizita a echipei in Australia. Belgianul a debutat bine, iar la prima trecere pe speciala Bellingen a avut al doilea timp. La cea de-a doua trecere insa, Neuville a avariat suspensia masinii si s-au pierdut peste doua minute pentru a rezolva problema. Prima zi s-a incheiat pe locul al 10-lea in clasamentul general.

„Prima proba a zilei a fost mai dificila. Am tinut pasul cu pilotii aflati in lupta pentru un loc pe podium, dar, din pacate, pe speciala a cincea am abordat prea larg un viraj, iar suspensia spate a cedat. Pana am remediat defectiunea am pierdut timp pretios. Am revenit in acelasi ritm si trebuie sa ramanem motivati pentru ca avem un potential mare si mai este inca mult pana la finalul raliului”, a mentionat Neuville.

Eroul local Chris Atkinson (copilot Stephane Prevot) se afla la a doua sa participare cu echipa Hyundai Shell World Rally, dupa cea din Mexic, in WRC.  Dupa ce a pierdut scutul de protectie de sub masina, Atkinson a fost nevoit sa ruleze mult mai prudent pe specialele de macadam si a incheiat ziua pe locul al 11-lea in clasamentul general.

„Sunt incantat ca pot participa in raliul meu de casa cu echipa Hyundai Shell World Rally. Pe prima speciala am avut un timp bun, dar dupa-amiaza, pe proba urmatoare, scutul de protectie de sub masina s-a desprins (pe PS4 Hydes Creek II 10,73 km). Am incercat sa remediem problema, dar nu am reusit. Sambata trebuie sa fim atenti la vreme si vom incerca sa recuperam”, a declarat Atkinson.

Pentru Hyundai Shell WRT aceasta este prima prezenta in Raliul Australiei si este important sa acumuleze cat mai multe informatii in primul sezon din WRC. Prima zi a fost un test util pentru a continua cu dezvoltarea performantelor modelului Hyundai i20 WRC.

„Stiam ca aceasta etapa va fi grea pentru ca nu am mai concurat niciodata in astfel de conditii. Toate cele trei masini au ajuns la sosire vineri, ceea ce pentru noi este foarte important. Din pacate, Chris si Thierry au intampinat mici dificultati astazi, dar Hayden a avut un inceput bun. Sambata va fi o zi interesanta, care include si doua treceri pe speciala Nambucca, o proba lunga de aproape 50 km, si imi doresc ca echipajele noastre sa ajunga in parcul de service fara nicio problema”, a adaugat Michel Nandan, directorul echipei.  

Clasament dupa prima zi din Raliul Australiei:

1. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 58:05.8

2. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +0.4

3. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +3.5

4. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +4.1

5. M. Hirvonen/ J. Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) +7.9

6. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +46.4

7. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +50.3

8. R. Kubica/ M. Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC) +57.6

9. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +1:30.5

10. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +2:08.4

11. C. Atkinson/ S. Prévot (Hyundai i20 WRC) +2:49.4