Hyundai si Tate Modern anunta deschiderea Centrului de Cercetare Hyundai Tate: Transnational

Hyundai si Tate Modern anunta deschiderea Centrului de Cercetare Hyundai Tate: Transnational

Hyundai si Tate Modern anunta lansarea Centrului de Cercetare Hyundai - Tate: „Transnational”. In cadrul centrului vor fi prezentate noile lucrari ale galeriei Tate, cu scopul de a face accesibile experientele artistice si de a impartasi cunostinte despre istoria artei in intreaga lume.

Hyundai va sprijini aceasta initiativa in perioada 2019 – 2024, asigurand totodata continuitate pentru sustinerea lucrarilor expuse in Sala Turbine, din cadrul Tate Modern (colaborare care a debutat in anul 2015). In aceasta perioada, centrul va gazdui mai multe evenimente de cercetare, inclusiv simpozioane anuale, seminarii si ateliere. Acest aspect va facilita cercetarea colectiva, precum si schimbul intelectual. Tinerii vor beneficia de subventii de calatorie, pentru a sustine implicarea lor in cadrul conferintelor internationale. 

„Centrul de Cercetare Hyundai - Tate: Transnational va oferi noi oportunitati comunitatilor de cercetare si galeriilor de la nivel global. Astazi, intreaga lume este conectata prin intermediul tehnologiei si media. Acest proiect va explora modul in care parteneriatele pot influenta cercetarea, iar conexiunile pot oferi o noua modalitate de incadrare a istoriei”, a declarat Wonhong Cho, Executive Vice President la Hyundai Motor.

„Acest proiect vizionar ne va ajuta sa impartasim informatii si sa realizam o conexiune profunda cu institutii din intreaga lume. Obiectivul este de a consolida angajamentul nostru de a explora istoria artei, depasind granitele Europei de Vest si ale Americii de Nord, pentru a demonstra ca miscarile artistice si istoria artei sunt interconectate dincolo de origini. Sustinerea Hyundai ne va permite sa efectuam cercetari originale, sa avem cat mai multe colaborari internationale si sa aducem noi membri in echipa Tate”,a mentionat Frances Morris, Director Tate Modern.

Prin intermediul acestui proiect, coordonat de catre Dr. Sook-Kyung Lee, Senior Curator, International Art (Centrul de cercetare Hyundai Tate: Transnational), reteaua internationala Tate Modern (galeriile Tate din Liverpool si St Ives) va fi extinsa.

Primul simpozion - „Axis of Solidarity: Landmarks, Platforms, Futures” - va avea loc la Tate Modern in perioada 23 - 25 februarie 2019, in parteneriat cu Universitatea Cornell si Institutul Africa, Sharjah. Evenimentul va reuni studenti, cercetatori si artisti, cu scopul de a explora miscarile de solidaritate internationala si manifestarea lor artistica, aparute intre anii '50 - '80, odata cu procesul de decolonizare.

Tate Modern si Muzeul de Arta Moderna din San Francisco colaboreaza pentru o expozitie semnata de catre artistul sud-coreean Nam June Paik, care va fi expusa atat in Londra si San Francisco, cat si in Amsterdam, Chicago si Singapore. Adesea considerat fondatorul artei video, Paik a explorat relatia umanitatii cu tehnologia - radio, televiziune, robotica, informatica.