„Hyundai Skills for the Future” a selectat echipa castigatoare pentru Romania

„Hyundai Skills for the Future” a selectat echipa castigatoare pentru Romania

Castigatorii etapei nationale „Skills for the Future” sunt elevii Colegiului Tehnic Mecanic „Grivita”, din Bucuresti. Echipa Cardio Drive a dezvoltat un sistem de monitorizare a functiilor cardiovasculare ale conducatorului auto. Proiectul va reprezenta Romania la finala europeana, care va avea loc in perioada 01 – 03 iunie 2016, la Madrid.

Competitia, aflata la a doua editie in Romania, a inregistrat anul acesta peste 250 de inscrieri ale elevilor din 10 licee, 13 echipe fiind selectate pentru a concura in etapa desfasurata la nivel local. Sub indrumarea consultantilor voluntari Hyundai, care le-au oferit informatii atat despre domeniul auto, cat si despre propria experienta profesionala, dar si a profesorilor coordonatori, tinerii au prezentat proiecte avand subiecte diverse, precum: reducerea numarului accidentelor rutiere ca urmare a urgentelor medicale inregistrate de catre conducatorii auto, colectarea deseurilor din interiorul autovehiculului intr-un mod eficient, dar si dezvoltarea de sisteme care sa motiveze participantii la trafic sa respecte viteza limita legala.

„Programul Hyundai Skills for the Future contribuie la dezvoltarea tinerei generatii. Elevii sunt expusi la proiecte de grup si simulari ale unor situatii reale specifice mediului de afaceri, facilitand integrarea lor pe piata muncii”, a declarat Teodor Brusalis, Director Executiv Hyundai Auto Romania.

Echipa Cardio Drive a castigat competitia cu un proiect care vizeaza siguranta in trafic. Sistemul realizat presupune monitorizarea functiilor cardiovasculare ale conducatorului auto, identificand urgentele medicale, pe care le va transmite catre computerul de bord. In momentul receptionarii informatiilor, viteza este redusa, iar semnalele sonore si avariile sunt activate, in vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Elevii au reusit sa lucreze in echipa, si-au asumat reponsabilitati, mergand pe principiul lucrului bine facut. Au invatat sa realizeze un exercitiu financiar si motivati de spiritul competitiv au trecut in scurt timp peste partea tehnica, folosind indrumarile primite de la voluntarii Hyundai Auto Romania si Junior Achievement Romania”, a mentionat profesorul coordonator din cadrul Colegiului Tehnic Mecanic „Grivita”, Ileana Mariana Florea.

In perioada 2013 – 2015, „Hyundai Skills for the Future” a  reunit la nivel european 10.700 de elevi din peste 286 de scoli si licee vocationale, actiunea fiind posibila prin implicarea unui numar de 290 de voluntari consultanti Hyundai. Numarul participantilor a crescut de la 1.000 in anul 2012, la 5.400 in 2015. Prin intermediul acestei intiative, obiectivul Hyundai Motor Europe este de a inspira tinerii sa se orienteze catre profesii in domeniul STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica), precum si de a contribui la dezvoltarea abilitatilor necesare pentru a activa in industria auto.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara, etica, responsabilitate sociala, sanatate si viata activa. 39 de tari din Europa si 121 de tari din toata lumea participa la programele JA. In Romania, acestea sunt urmate gratuit de peste 250.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri. Mai multe informatii, pe www.jaromania.org.