Hyundai sustine arta prin intermediul parteneriatului cu Tate Modern

Hyundai sustine arta prin intermediul parteneriatului cu Tate Modern

HYUNDAI SUSTINE ARTA PRIN INTERMEDIUL PARTENERIATULUI CU TATE MODERNMisiunea Hyundai de a sprijini arta si comunitatile globale prin intermediul parteneriatelor pe termen lung cu muzeele globale continua. Proiectul Hyundai Commission 2020, realizat in cadrul parteneriatului pe termen lung Tate Modern – Hyundai, va fi semnat de catre artista coreeana Anicka Yi.

Cel de-al 11-lea an de parteneriat Hyundai – Tate Modern, confirmat pana in anul 2025, reprezinta cea mai lunga colaborare din istoria Tate. Expozitia anuala Hyundai Commission ofera artistilor oportunitatea de a realiza lucrari pentru Sala Turbine – spatiu unde au fost prezentate opere care au revolutionat perceptiile publice despre arta contemporana in secolul XXI. Expozitia artistei Anicka Yi va putea fi admirata de catre publicul larg in perioada 6 octombrie 2020 – 10 ianuarie 2021.

„Suntem incantati sa sustinem cea de-a sasea editie Hyundai Commission, semnata de catre Anicka Yi”, a declarat Wonhong Cho, Executive Vice President and Chief Marketing Officer la Hyundai Motor.

„Anicka Yi si-a dezvoltat o reputatie pentru spiritul inovator. Lucrarile ei impresioneaza, deoarece foloseste idei stiintifice noi si materiale experimentale in moduri neasteptate”,a declarat Frances Morris, Director la Tate Modern.

Anicka Yi exploreaza legatura dintre arta si stiinta, atentia fiind indreptata in operele sale spre teme precum: clasele sociale, migratia etc. De-a lungul anilor, Yi a prezentat o gama variata de lucrari experimentale, printre care: Biologizing The Machine (tentacular trouble) - 2019, Biologizing The Machine (terra incognita) - 2019, Immigrant Caucus (2017), Shameplex (2015).

Angajamentul Hyundai de a sprijini arta si comunitatile globale a condus la incheierea de parteneriate pe termen lung cu muzee si organizatii globale. Scopul este de a incuraja explorarea ideilor inovatoare. Prin initiativele globale, Hyundai sustine dezvoltarea unui mediu artistic durabil.

Drepturi de autor imagini:

Image 1. Anicka Yi, Foto: David Heald

Image 2. Anicka Yi, Biologizing The Machine (tentacular trouble), 2019. Foto: Renato Ghiazza

Despre Hyundai Commission 2020

Perioada: 6 octombrie 2020 - 10 ianuarie 2021

Locatie: Tate Modern, Turbine Hall, Bankside, Londra SE1 9TG

Editia Hyundai Commission 2020 va fi coordonata de catre Mark Godfrey, curator principal - Tate Modern, Petra Schmidt, director de productie - Tate Modern si Carly Whitefield, asistent curator - Tate Modern. In plus, editia va fi insotita de o noua carte de la Tate Publishing.

Despre Anicka Yi

Anicka Yi este o artista nascuta in Seul in anul 1971, care in prezent locuieste in New York. A avut expozitii individuale in muzee precum Muzeul Solomon R. Guggenheim din New York, Kunsthalle Basel si Fridericianum din Kassel. Lucrarea ei a aparut la Bienala de la Venetia din 2019, Bienala Whitney 2017 si Bienala Gwangju 2016, precum si in multe expozitii de grup din intreaga lume. Anicka Yi a obtinut distinctia Hugo Boss Prize in 2016, precum si burse la Institutul Berggruen din Los Angeles, Centrul pentru Arte Headlands si Centrul pentru Stiinta si Tehnologia Artei din MIT.

Editiile Hyundai Commission:

• Hyundai Commission: Kara Walker: Fons Americanus (October 2, 2019 – April 5, 2020);

• Hyundai Commission: Tania Bruguera (October 2, 2018 – February 24, 2019);

• Hyundai Commission: SUPERFLEX: One Two Three Swing! (October 3, 2017 – April 2, 2018);

• Hyundai Commission: Philippe Parreno: Anywhen (October 4, 2016 – April 2, 2017);

• Hyundai Commission: Abraham Cruzvillegas: Empty Lot (October 13, 2015 – April 3, 2016);