Hyundai va lansa modelul Ioniq, primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare electrice

Hyundai va lansa modelul Ioniq, primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare electrice
  • Hyundai ofera in premiera mondiala trei tipuri de propulsoare: electric, plug-in hibrid sau hibrid, disponibile pentru un singur autovehicul
  • Modelul Ioniq ofera atat consum redus de carburant, cat si confort si design rafinat.
  • Lansarea oficiala a fost stabilita pentru luna ianuarie a anului 2016, in Coreea, urmata de cele pentru Europa si SUA, care vor avea loc la evenimentele auto de la Geneva, respectiv New York.

 

Hyundai va dezvalui primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare electrice: electric, plug-in benzina/ electric hibrid sau benzina/ electric hibrid. Noului model, care va fi denumit Ioniq, urmeaza a fi lansat in anul 2016. 

 

Avand la baza filosofia Hyundai de a oferi consumatorilor experiente dincolo de asteptari, modelul Ioniq a fost conceput pentru a veni in intampinarea clientilor cu un stil de viata dinamic. Fiind primul autovehicul la nivel mondial care ofera posibilitatea de a alege intre trei tipuri de propulsoare electrice, Ioniq combina eficienta consumului de carburant cu rafinamentul si eleganta, un mix unic pentru un hibrid.

 

Woong-Chul Yang, Presedinte al Centrului de Cercetare si Dezvoltare Hyundai Motor, a declarat: „Suntem mandri sa lansam noul model Ioniq. Viziunea noastra este de oferi fiecarui client posibilitatea de a opta pentru o gama variata de motorizari electrice, fara a face insa compromisuri in privinta designului si confortului”.

 

Avand la baza o platforma noua, sasiul modelului Ioniq a fost optimizat pentru a oferi manevrabilitate si eficienta sporite pentru fiecare dintre cele trei variante de motorizare. Versiunea electrica (EV) este propulsata de o baterie litiu-ion, ultra-performanta, de mare capacitate, in timp ce propulsorul plug-in-hybrid (PHEV) mareste eficienta energetica prin utilizarea concomitenta a motorului cu ardere si a bateriei, reducand astfel consumul de carburant si emisiile de CO2. In cazul celei de-a treia optiuni, hibrid (HEV), motorul pe benzina incarca bateria, rezultand astfel o putere si o autonomie marite.

 

Hyundai Motor este unul dintre cei mai importanti producatori de autovehicule hibrid la nivel mondial. In anul 2013, Hyundai ix35 Fuel Cell a fost primul autovehicul cu hidrogen produs in serie.

 

In urma premierei mondiale, care va avea loc in Coreea in luna ianuarie a anului viitor, modelul Ioniq va fi expus si in cadrul Salonului International Auto de la Geneva, urmat de Salonul Auto de la New York, ambele programate pentru martie 2016.