Hyundai va participa la Saptamana Designului de la Milano cu o opera de arta cinetica

Hyundai va participa la Saptamana Designului de la Milano cu o opera de arta cinetica

Hyundai Motor Company va participa la Saptamana Designului de la Milano 2015, care debuteaza luni, 13 aprilie, cu o opera de arta care celebreaza legatura dintre domeniul auto si transformarea permanenta a universului.

In prima zi a evenimentului va fi dezvaluita noua instalatie cinetica, parte integranta a proiectului intitulat „Sculpture in Motion” - o colaborare intre Hyundai si diferiti artisti, care contribuie la intelegerea si conectarea publicului cu filosofia de design ‘fluidic sculpture’. Denumirea „Sculpture in Motion” sugereaza miscarea intr-un spatiu, dar si intre spatii – subliniind modul in care marca Hyundai impartaseste arta prin expozitii in diferite zone ale lumii.

Cea mai recenta opera, denumita „Helio Curve” evidentiaza felul in care o simpla miscare poate lua o forma tangibila. In acest sens, instalatia Hyundai a fost conceputa pe baza unor elemente, blocuri de lemn conectate, puse in functiune utilizand forma si miscarile constante ale unui val, pentru a imita un organism viu.

In colaborare cu Centrul de Design Hyundai, artistul Reuben Margolin din California a creat o instalatie cinetica, la scara larga, care combina armonios fizica cu miscarile complexe si senzualitatea naturii.

Pentru a maximiza impactul lucrarii „Helio Curve”, Laboratorul Hyundai de Cercetari in Domeniul Sunetului a dezvoltat o coloana sonora „Sculpture in Motion 2.0”, inspirata din miscarile redate de noua sculptura, aducand un omagiu energiei vibrante a naturii. Coloana sonora va insoti spectacolul special de pe 13 aprilie, odata cu momentul dezvaluirii lucrarii.

Hyundai la Saptamana Designului de la Milano 2015

Luni, 13 aprilie, ora 18:00, prezentarea proiectului Hyundai

Zile pentru profesionisti: Marti, 14 aprilie – Sambata, 18 aprilie, 10:00-21:00

Zile pentru public:          Sambata, 18 aprilie, 10:00-21:00 - Duminica, 19 aprilie, 10:00-18:00

Locatie:                         Superstudio Più, Art Point Hall, Via Tortona 27

Informatii online:            milan2015.hyundai.com