Inceput excelent pentru cele trei echipaje Hyundai Motorsport pe zapada din Raliul Suediei

Inceput excelent pentru cele trei echipaje Hyundai Motorsport pe zapada din Raliul Suediei
  • Echipa Hyundai Motorsport a avut un inceput promitator in Raliul Suediei, toate cele trei echipaje avand o evolutie buna in prima zi a raliului
  • Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a obtinut prima victorie de proba speciala in sezonul 2015, ocupand locul secund in clasamentul general
  • Hayden Paddon (#8 Hyundai i20 WRC) si Kevin Abbring (#20 Hyundai i20 WRC) au acumulat experienta pe zapada din Suedia la prima lor participare intr-o etapa WRC in anul 2015

  Toate cele trei echipaje Hyundai Motorsport au avut evolutii bune in prima zi din Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA. Cele trei modele Hyundai i20 WRC au ajuns inapoi in parcul de service fara probleme, iar Thierry Neuville a reusit sa castige o proba speciala.  

Vineri au fost programati 126,44 km, o bucla de patru probe parcursa de doua ori, echipajele ajungand si in Norvegia, dar si super speciala din Karlstad. La finalul zilei, Hyundai Motorsport s-a clasat pe locul secund la general.

 

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC), alaturi de Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au avut o evolutie excelenta si au reusit sa incheie fiecare speciala in top sase. La cea de-a doua trecere pe probele de vineri, echipajul belgian a reusit sa-si imbunatateasca evolutia, castigand speciala a noua (Torsby 2 – 14.76 km), prima victorie din sezonul 2015 pentru echipa. In urma evolutiei de vineri, Neuville a urcat pe locul secund in clasamentul general.

 

„Ritmul a fost incurajator. Pe PS9 a fost extrem de dificil, dar ma bucur ca in astfel de conditii am reusit sa castigam prima proba din acest sezon. Sambata incepem de pe pozitia a doua”,a declarat Thierry Neuville.

  Hayden Paddon (#8 Hyundai i20 WRC) si copilotul sau, John Kennard, au progresat constant pe tot parcursul zilei. Neozeelandezul si-a adaptat stilul de pilotaj la conditiile de pe proba si a exploatat la maximum modelul Hyundai i20 WRC.  

„A trebuit sa-mi adaptez putin stilul de pilotaj la conditiile de pe proba si cred ca acest lucru s-a vazut in timpii obtinuti. Acum ne aflam pe locul al saselea la general”,a mentionat Hayden Paddon.

  Kevin Abbring (#20 Hyundai i20 WRC), aflat la primul sau raliu cu un model WRC, a terminat probele de vineri pe locul al unsprezecelea la general.  

„Prima zi cu modelul Hyundai i20 WRC a fost o experienta incredibila. Am invatat foarte multe si acum stiu cum sa optimizez dictarea, ceea ce ne va ajuta cu siguranta pe viitor”,a adaugat Kevin Abbring.

  Echipa Hyundai Motorsport a reusit sa rezolve toate problemele logistice din prima zi a Raliului Suediei, cu probe speciale in doua tari (Suedia si Norvegia), cu un service intermediar la Kirkenær (Norvegia), super speciala din Karlstad si apoi revenirea in parcul de service din Hagfors. Munca echipei si performantele celor trei autovehicule demonstreaza progresul Hyundai Motorsport.  

„Conditiile au fost imprevizibile si toti pilotii au facut o treaba excelenta. Thierry a obtinut prima victorie de proba speciala din acest sezon. Raliul Suediei este plin de provocari si trebuie sa continuam in acelasi ritm”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

 

Sambata sunt programate patru speciale distincte, care vor fi parcurse de doua ori – Fredriksberg (18,15 km), Rämmen (22,76 km), Hagfors Sprint (1,87 km) si Vargåsen (24,63 km) – cu o lungime totala de 134,82 km. Pe ultima proba din bucla se afla si legendara Colin’s Crest Arena, acolo unde anul trecut Hyundai Motorsport a primit trofeul Colin’s Crest pentru cea mai lunga saritura, dupa performanta lui Juho Hänninen de 36 metri.

Raliul Suediei: clasament dupa ziua 1

1. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC)

2. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +19.1

3. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +19.4

4. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +24.7

5. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +1:06.2

6. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +1:37.1

7. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +2:00.5

8. Y. Protosov/ P. Cherepin (Ford Fiesta RS WRC) +2:11.4

9. H. Solberg/ I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +2:18.2

10. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +2:49.6

11. K. Abbring/ S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +3:09.6