Inceput pozitiv pentru Hyundai Motorsport in Spania, cu Mikkelsen lider la debut

Inceput pozitiv pentru Hyundai Motorsport in Spania, cu Mikkelsen lider la debut
  • Hyundai Motorsport se afla in top sapte dupa prima zi din Raliul Spaniei, a 13-a etapa din Campionatul Mondial FIA (WRC)
  • Andreas Mikkelsen ocupa prima pozitie la debutul pentru echipa

Andreas Mikkelsen, noul membru al echipei Hyundai Motorsport, a inregistrat un debut remarcabil si a incheiat prima zi din Raliul Spaniei in postura de lider. Lupta pentru podium este foarte stransa, primii trei piloti fiind despartiti de doar trei secunde, iar diferenta dintre pilotii din top sapte este de doar 13 secunde. Dani Sordo si Thierry Neuville se afla pe locurile sase, respectiv sapte, dupa prima zi din Raliul Spaniei.

Singura etapa mixta din calendar a inceput vineri cu trei speciale, parcurse de doua ori, in program fiind si celebra Terra Alta, cu o lungime de aproximativ 39 km. Mikkelsen s-a impus pe aceasta proba.

Mikkelsen si Anders Jæger, copilotul sau, si-au intrat repede in ritm la volanul modelului Hyundai i20 Coupe WRC pe prima bucla a zilei, iar dupa trecerea pe Terra Alta au obtinut cea de-a 68-a victorie de proba speciala pentru Hyundai Motorsport si s-au pozitionat astfel pe primul loc in clasamentul raliului.

„Am inregistrat un inceput remarcabil alaturi de Hyundai Motorsport. Cu toate ca am demarat ziua prudent, am inteles comportamentul masinii si am gasit cel mai bun ritm. Ma bucur ca ne aflam in lupta pentru prima pozitie”,a declarat Andreas Mikkelsen.

Dani Sordo si Marc Marti au incheiat pe podium ultimele doua curse din Spania.

„Le multumesc tuturor spectatorilor pentru sustinere. Am avut un inceput bun si ne aflam in lupta pentru un loc pe podium. Aderenta a fost mai buna pe probele de dupa-amiaza si sunt multumit de modul in care s-a comportat masina. Avem doar 10 secunde de recuperat fata de lider si mai sunt inca doua zile de cursa. Sper sa ne luptam pentru victorie pana la final”,a mentionat Dani Sordo.

Obiectivul echipajului format din Neuville si Nicolas Gilsoul este de a concura pentru titlul pilotilor.

„Temperaturile au fost mai mari decat ne asteptam si nu am avut cea mai buna aderenta pe speciala Terra Alta. Cu toate acestea, ne aflam in lupta pentru puncte”,a adaugat Thierry Neuville.

Hyundai Motorsport a revenit in lupta pentru victorie cu modelul Hyundai i20 Coupe WRC.

„Am revenit cu un ritm bun dupa pauza de vara si eram pregatiti sa atacam. Andreas si Anders m-au impresionat si faptul ca se afla pe prima pozitie la debutul alaturi de noi este incurajator. Urmeaza acum o perioada in care mecanicii Hyundai vor modifica setarile masinilor pentru probele desfasurate pe asfalt”,a declarat Michel Nandan, directorul Hyundai Motorsport.

CLASAMENT RALIUL SPANIEI (DUPA PRIMA ZI)

1. A. Mikkelsen    A. Jaeger         Hyundai i20 Coupe WRC       1:11:56.3

2. S. Ogier             J. Ingrassia       Ford Fiesta WRC                       +1.4

3. K. Meeke          P. Nagle             Citroën C3 WRC                       +3.0

4. O. Tänak          M. Järveoja         Ford Fiesta WRC                      +6.3

5. M. Østberg       T. Eriksen         Ford Fiesta WRC                        +7.1

6. D. Sordo          M. Martí          Hyundai i20 Coupe WRC        +10.8

7. T. Neuville       N. Gilsoul        Hyundai i20 Coupe WRC         +12.8

8. J. Hänninen      K. Lindström     Toyota Yaris WRC                     +33.6

9. S. Lefebvre       G. Moreau        Citroën C3 WRC                       +1:02.2

10. E. Lappi          J. Ferm             Toyota Yaris WRC                    +1:05.5