Instalatia experimentala „Hyundai Pavilion”, premiata la Cannes Lions, va fi expusa din nou publicului

Instalatia experimentala „Hyundai Pavilion”, premiata la Cannes Lions, va fi expusa din nou publicului

Instalatia experimentala „Hyundai Pavilion”, special conceputa pentru Jocurile Olimpice de Iarna 2018 si premiata la Cannes Lions 2018, va fi expusa din nou publicului la Seoul, in Coreea. Cu aceasta ocazie, vizitatorii vor putea descoperi mai multe detalii despre tehnologia fuell cell dezvoltata de Hyundai prin intermediul a trei experiente unice: universul, apa si hidrogenul.

Demersul artistic se aliniaza viziunii Hyundai privind mobilitatea in viitor. Peretii concavi ai pavilionului sunt vopsiti in negru, iar miile de lampi cu LED creeaza o iluzie tridimensionala a Universului. In interiorul, instalatia fascineaza prin miile de picatori de apa care se sparg pe o suprafata alba, formand o reprezentare fizica a hidrogenului.

In luna iunie 2018, „Pavilionul Hyundai” a primit distinctia „Leul de bronz” la prestigiosul festival Cannes Lions, in cadrul sectiunii „Design: Spatial & Sculptural Installation and Experience”. „Este o onoare pentru noi sa obtinem acest premiu. Proiectul s-a nascut din pasiune si reflecta angajamentul Hyundai de a avea un limbaj de design creativ, in permanenta evolutie”,a declarat Sungwon Jee, Director and Head of Creative Works Group la Hyundai Motor Company.

Pavilionul a fost realizat de catre Asif Khan, care in 2014 a castigat Cannes Lions „Grand Prix” la categoria „Inovatie”, pentru pavilionul construit cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2014, fiind primul arhitect onorat cu prestigiosul premiu.

Lucrarea a fost amplasata la Songwon Art Center la Seoul, in Coreea, expozitia fiind deschisa publicului pana la finalul lunii decembrie, 2018.