KONA Electric - noi caracteristici de siguranta si de conectivitate

KONA Electric - noi caracteristici de siguranta si de conectivitate

Hyundai prezinta o versiune actualizata a modelului KONA Electric. Dupa primul an de la lansare, a atras un nou segment de clienti, contribuind la consolidarea marcii Hyundai in segmentul SUV-urilor de clasa B. Cu o serie de noi dotari, precum sistemul de incarcare trifazic cu o putere de pana la 10,5 kW disponibil la bord, KONA Electric reprezinta o optiune si mai atractiva pentru conducatorii auto interesati de protectia mediului inconjurator si de o mobilitate fara compromisuri. 

„Hyundai nu este doar un pionier in ceea ce priveste mobilitatea eco, ci incearca sa raspunda cerintelor unui numar tot mai mare de clienti care isi doresc un autovehicul cat mai prietenos cu mediul”,a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer la Hyundai Motor Europe.

Noul sistem telematic Blue Link®, disponibil doar pe anumite piete, permite pornirea autovehiculului prin intermediul aplicatiei de pe telefoanele inteligente, precum si activarea sistemului de climatizare, pentru a avea temperatura optima, in functie de vreme, atunci cand conducatorul auto urca la volan. In plus, este posibila si deblocarea usilor de la distanta prin introducerea PIN-ului unic al utilizatorului. Sistemul Blue Link notifica utilizatorul atunci cand sunt necesare operatiuni de mentenanta pentru autovehicul sau ofera informatii despre locul unde este parcat. Sistemul eCall (standard) dispune si de un buton eCall care poate fi activat manual pentru asistenta, in cazul unui accident in care s-au declansat airbag-urile. Pachetul de navigatie prin satelit dispune de un display central de 10,25 inchi, cu ecran tactil si interfata grafica cu ecran separat (GUI). De asemenea, pasagerii de pe bancheta din spate vor beneficia de optiunea de a avea scaune incalzite.

Incarcatorul trifazic poate incarca bateria cu o putere de pana la 10,5 kW. Aceasta particularitate scurteaza timpul de incarcare si transforma acest SUV compact intr-o alternativa practica in orice situatie. Sistemul de control al incarcarii furnizeaza informatii despre timpul de incarcare, dar si despre autonomia autovehiculului. In cazul in care este nevoie doar de o incarcare partiala/ la o anumita ora, utilizatorul poate programa usor aceste optiuni, utilizand aplicatia Blue Link.

Clientii preocupati de mediul inconjurator pot alege dintr-o gama variata care cuprinde modele eco precum IONIQ, cu cele trei tipuri de propulsie (hibrid, electric si plug-in), versiunea hibrid cu o baterie de 48 de volti a modelului Tucson sau Nexo, cu sistem de propulsie fuel cell. 

*Functiile Blue Link oferite in standard sau optional pot diferi, in functie de pietele unde se comercializeaza KONA Electric.