Noul Hyundai i30 Wagon dezvaluit inaintea debutului oficial din cadrul Salonului Auto de la Geneva

Noul Hyundai i30 Wagon dezvaluit inaintea debutului oficial din cadrul Salonului Auto de la Geneva

Primele imagini cu noua generatie Hyundai i30 Wagon au fost prezentate inaintea debutului mondial, care va avea loc in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2017. La fel ca in cazul versiunii cu cinci usi, noul membru al familiei se remarca prin designul atemporal, completat de eleganta si versatilitatea caroseriei wagon.

„Proiectata, dezvoltata, testata si fabricata in Europa, noua generatie Hyundai i30 reprezinta ADN-ul marcii in regiune”,a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa.

Dimensiuni generoase

Pe langa designul elegant, Hyundai i30 Wagon dispune de o capacitate de depozitare de 602 litri, care poate ajunge pana la 1.650 litri prin rabatarea banchetei din spate. Mai mult, al doilea membru al familiei i30 ofera spatii suplimentare de stocare sub podeaua portbagajului. Lungimea totala a autovehiculului este de 4.585 mm, cu 245 mm mai mare decat cea a versiunii cu cinci usi.

Pachet de siguranta

Hyundai pune la dispozitia clientilor sisteme de siguranta activa. Printre acestea se numara sistemul autonom de franare (AEB), sistemul de monitorizare a atentiei conducatorului auto (DAA), asistenta la faza lunga (HBA), sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSD), sistemul de asistenta la schimbarea benzii de rulare (LDWS), sistemul de avertizare la deplasarea in marsarier (RCTA), functia pilot automat inteligent (ASCC), functia de informare asupra vitezei limita (SLIF), precum si sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LKAS).

Elemente de conectivitate

Ecranul tactil de opt inchi, disponibil pentru noul sistem de navigatie, integreaza elemente de conectivitate precum Apple CarPlay, Android Auto si serviciile Live. In plus, modelul este echipat cu un incarcator wireless pentru telefonul smartphone prevazut cu aceasta functie. Clientii pot opta, de asemenea, pentru un sistem audio cu un ecran tactil LCD de cinci inchi, care include camera pentru marsarier, conectivitatea Bluetooth si functia My Music.

Motoare eficiente

i30 dispune de o gama variata de propulsoare. Autovehiculul beneficiaza de trei motoare pe benzina si unul diesel de 1.6 litri, cu doua niveluri de putere (110 sau 136 CP). Noul propulsor turbo pe benzina de 1.4 litri, in patru cilindri dezvolta 140 CP, iar cel de 1.0 litri T-GDi furnizeaza 120 CP (consumul preliminar de combustibil pentru Hyundai i30 Wagon in regim combinat este de 5.8 - 3.6 l/ 100 km, cu emisii de CO2 de 95 - 135 g/ km*).

Fabricat in Europa

Proiectata la Centrul Tehnic Hyundai Motor Europa din Rüsselsheim, testata la Nürburgring si produsa la fabrica Nošovice, din Republica Ceha, cea de-a treia generatie a familiei i30 este construita avand la baza infrastructura Hyundai din Europa, cu o vechime de peste 25 de ani.

*Detaliile tehnice sunt informative si nu au fost inca omologate, putand fi supuse unor modificari.