Noul Hyundai Ioniq a castigat premiul pentru design „Red Dot 2016”

Noul Hyundai Ioniq a castigat premiul pentru design „Red Dot 2016”
  • Hyundai a castigat sase premii „Red Dot Design” in ultimii trei ani.
  • Distinctiile primite de producatorul auto, prin intermediul gamei de modele, subliniaza evolutia marcii in ceea ce priveste designul produselor.
  • Ioniq este primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare electrice.

Hyundai a obtinut o noua recunoastere internationala a designului modelelor gamei. Ioniq a castigat premiului „Red Dot Design” la categoria „Vehicule”, devenind al saselea model Hyundai care este onorat cu aceasta distinctie in ultimii trei ani.

Premiul recompenseaza designul inovator al noului Ioniq, primul autovehicul cu emisii zero, special dezvoltat in acest sens de catre Hyundai. Distinctiile primite de producatorul auto, prin intermediul gamei de modele, subliniaza evolutia marcii in ceea ce priveste designul produselor.

Juriul Red Dot a premiat noul model Hyundai pentru designul impresionant si rafinat, dar si pentru utilizarea materialelor ecologice. Ioniq ofera noi posibilitati in ceea ce priveste viitorul mobilitatii, beneficiind de o forma aerodinamica si de un contur fluid, care evidentiaza silueta modelului.

Premiul „Red Dot Design 2016” se alatura distinctiilor obtinute in anul 2015, pentru noua generatie i20 Coupe, noua generatie i20 in cinci usi si noul Sonata, recompensate pentru designul remarcabil. In plus, castigatori in anul 2014 au fost noul Genesis, alaturi de noua generatie i10. De asemenea, modelele Sonata si Genesis au obtinut in anul 2014 „Good Design Award”, in timp ce noua generatie i20 a fost premiata cu „iF Design Award 2015”.

„Red Dot Design” este recunoscuta la nivel global drept una dintre cele mai importante distinctii in domeniul designului. Nominalizarile au fost realizate de un juriu compus din 38 de experti din 25 de tari – designeri renumiti, profesori si jurnalisti. Editia de anul acesta a inregistrat 5.214 inscrieri din 57 de tari, transformand evenimentul in cea mai mare competitie internationala de produs din lume.