Noul Hyundai Ioniq - primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare electrice

Noul Hyundai Ioniq - primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare electrice
  • Gama inovatoare Ioniq ofera clientilor experiente peste asteptari, alaturi de un design remarcabil.
  • Ioniq dispune de dotari de siguranta activa, de ultima generatie, precum si de elemente avansate de conectivitate.

Hyundai lanseaza, in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2016, noul Ioniq, care include versiunile: Ioniq Hibrid, Ioniq Electric si Ioniq Plug-in. Avand la baza o platforma noua, disponibila in trei versiuni de propulsoare electrice hibrid cu emisii reduse, modelul ofera un design remarcabil, experiente peste asteptari, dar si elemente avansate de siguranta si conectivitate.

Noua gama evidentiaza angajamentul Hyundai fata de protejarea mediului inconjurator, fara a face insa compromisuri in privinta designului si confortului. In plus, Ioniq combina eficienta consumului de carburant cu rafinamentul.

Lansarea Ioniq reprezinta un pas important pentru Hyundai pe piata din Europa. Oferim fiecarui client posibilitatea de a opta pentru diferite motorizari electrice, beneficiind de design elegant si sisteme de conectivitate”a declarat Jochen Sengpiehl, Marketing Vicepresedinte al Hyundai Motor Europa.

Versiunile Ioniq Hibrid si Ioniq Plug-in sunt echipate cu motorul pe benzina cu injectie directa Kappa 1.6 GDi care dezvolta o putere de 105 CP si cuplu maxim de 147 Nm. Acesta a fost modificat pentru a putea fi integrat intr-un sistem de propulsie hibrida si este cuplat transmisiei automate cu dublu ambreiaj in sase trepte cu schimbare directa, rapida si lina a vitezelor. Motorul electric al sistemului de propulsie hibrida permite rularea in modul strict electric si livreaza cuplul motor instantaneu. In plus, trenul de rulare cu o configuratie de suspensie independenta multi-link pentru puntea spate imbunatateste in mod decisiv dinamica la rulare.

Motorul electric al modelului Ioniq Hibrid dezvolta 32 kW (43.5 CP), iar cuplul maxim este de 170 Nm. Acesta este propulsat de o baterie litiu-ion polimer, cu o capacitate de 1.56 kWh, pozitionata sub bancheta spate. Impreuna cu propulsorul 1.6 GDi, puterea totala ajunge la 103.6 kW (141 CP)/ 265 Nm, cu o viteza maxima de 185 km/ h si emisii mixte de CO2 de 79 g/ km.

Clientii care opteaza pentru versiunea Ioniq Plug-in beneficiaza pe o distanta de aproximativ 63 km de o experienta pur electrica, asigurata de bateria litiu-ion polimer de 8.9 kWh. Motorul electric de 45 kW (61 CP), alaturi cel pe benzina de 1,6 litri, ofera emisii de CO2 de 32 g/ km.

Varianta Ioniq Electric ofera mobilitate pur electrica prin intermediul unei baterii litiu-ion polimer cu o autonomie estimata la 250 km. Cuplul maxim de 295 Nm, disponibil instantaneu, este livrat de motorul electric, care ofera putere maxima de 88 kW (120 CP), care transmite puterea catre roti prin intermendiul unui reductor cu raport fix, asigurand viteza maxima de 165 km/ h.

Cele trei versiuni de modele Ioniq dispun de elemente de conectivitate, precum Android Auto, Apple CarPlay, serviciile de navigatie TomTom live si sistemul wireless de incarcare a telefonului mobil. In plus, experienta la volan este digitalizata datorita instrumentarului de bord cu ecran TFT de 7”, care ofera conducatorului auto informatiile necesare.

Un pachet inovator, care include sistemul de franare automata la detectarea pietonilor (AEB), sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LKAS), sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSD), precum si sistemul de alerta a traficului din spate (RCTA) si functia de pilot automat, ofera un nivel inalt de siguranta atat pentru conducatorul auto, cat si pentru pasageri.

Modelele Ioniq au un contur simplu, care evidentiaza silueta autovehiculului, avand un coeficient aerodinamic remarcabil de 0,24 Cd. Forma exterioara fluida si canalele de optimizare a fluxului de aer contribuie la sublinierea elementelor aerodinamice.

Accentele albastre subliniaza elementele specifice ale exteriorului si interiorului celor doua versiuni Ioniq Hibrid si Ioniq Plug-in, in timp ce versiunea Ioniq Electric beneficiaza de accente in nuante de cupru, pentru a sugera curentul electric care parcurge interiorul masinii.

Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa, a declarat: „Inca de la dezvoltarea modelului electric ix35 Fuel Cell, Hyundai a demonstrat angajamentul fata de protejarea mediului inconjurator. Odata cu lansarea noului Ioniq, Hyundai isi consolideaza gama de autovehicule hibride, electrice, hibride plug-in si fuel cell.”