Noul Hyundai Santa Fe a obtinut calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP

Noul Hyundai Santa Fe a obtinut calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP

Noul Santa Fe a obtinut calificativul maxim de cinci stele de la organizatia europeana independenta care evalueaza nivelul de siguranta oferit de autovehicule - Euro NCAP. Modelul a inregistrat rezultate remarcabile in cadrul celor patru categorii Euro NCAP, cele mai bune punctaje fiind acordate pentru protectia pasagerilor adulti, respectiv copii. Tehnologiile de asistenta activa si rigiditatea caroseriei au contribuit la obtinerea acestei recunoasteri.

„Punctajul de cinci stele oferit de Euro NCAP reprezinta o dovada in plus ca Santa Fe indeplineste cele mai inalte standarde de calitate si siguranta“, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vicepresedinte Marketing si Produs al Hyundai Motor Europa.

Pentru a raspunde celor mai inalte standarde europene de siguranta, Santa Fe dispune de pachetul Hyundai SmartSense: sistem de asistenta la coliziune frontala (FCA) cu detectare pietoni; sistem de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LKA); sistem de asistenta pentru faza lunga (HBA); sistem de avertizare a conducatorului auto (DAW); sistem de monitorizare a unghiului mort (BCW); sistem de avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea in marsarier (RCCW); sistem de monitorizare 360.

Sistemul de monitorizare a locurilor din spate detecteaza prezenta pasagerilor, alertand conducatorul auto la parasirea vehiculului. Sistemul de asistenta pentru iesirea in siguranta blocheaza temporar usile, in cazul apropierii unui vehicul din spate, pentru ca pasagerii sa coboare in siguranta.

Siguranta pasiva este amplificata de rigiditatea superioara a caroseriei, care contribuie la protejarea pasagerilor in eventualitatea unei coliziuni. Modelul incorporeaza in proportie de 57% otel de inalta rezistenta (cu 15% mai mult decat modelul anterior) pentru imbunatatirea rigiditatii torsionale si a comportamentului la impact.

Printre modele Hyundai care au obtinut recent calificativul de cinci stele in cadrul programului de evaluare se numara: i30, Ioniq, Kona, Tucson, Santa Fe si Nexo, cea de-a doua generatie de vehicule electrice fuel cell.