Noul i10 - design actualizat si dotari avansate de siguranta si conectivitate

Noul i10 - design actualizat si dotari avansate de siguranta si conectivitate
  •  Noul i10 dispune de echipamente avansate de siguranta activa si conectivitate
  •  Modelul Hyundai a fost conceput, dezvoltat si produs in Europa
  •  Prezentarea va avea loc in cadrul Salonului Auto International de la Paris 2016

Noul Hyundai i10 dispune de elemente de confort, siguranta si conectivitate avansate, asemenea modelelor din segmentele superioare. Autovehiculul beneficiaza de numeroase detalii de design, care contribuie la aspectul remarcabil. Printre acestea se numara grila tip cascada, element estetic dominant.

„Noul i10 evidentiaza pasiunea noastra pentru calitate si detalii, beneficiind in acelasi timp de numeroase echipamente specifice claselor superioare,”a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer Hyundai Motor Europa. „Toate acestea l-au transformat intr-unul dintre cele mai populare modele ale gamei in randul clientilor din Europa. O poveste de succes care merge mai departe.” 

Grila tip cascada, parte din noua identitate vizuala a viitoarelor modele Hyundai, este caracterizata prin liniile curbe si fluide. Farurile de zi cu LED, pozitionate la extremitatile noii grile confera o alura impresionanta. La interior, poate fi configurat in versiuni cromatice de tapiterie precum: rosu, albastru, portocaliu, bej sau negru. In plus, dispune in premiera si de jante din aliaj de 14’’. Noul model propune un nivel superior de confort si manevrabilitate, realizate prin modificari constructive ale suspensiei si directiei.

Modelul include doua variante de motorizari pe benzina, 1,0 litri si 1,25 litri, asociate, in echiparea standard, unei cutii de viteze manuale in cinci trepte sau, optional, unei cutii automate in patru rapoarte. Versiunea BlueDrive™, cu propulsor pe benzina de 1,0 litri, beneficiaza de diferite sisteme si echipamente care contribuie la reducerea consumului de combustibil. Noul i10 este disponibil, de asemenea, si cu versiunea echipata din fabrica cu sistem GPL - motor de 1,0 litri.

i10 beneficiaza de dotari avansate de conectivitate, aceste functii fiind integrate in noul sistem de navigatie cu ecran tactil de 7 inchi. Apple CarPlay si Android Auto garanteaza o sincronizare perfecta si operare sigura pentru dispozitivele bazate pe sisteme iOS sau Android. Pentru a fi in permanenta actualizat, sistemul de navigatie este furnizat impreuna cu un abonament gratuit pentru o durata de sapte ani la serviciile LIVE, care ofera informatii in timp real despre conditiile de trafic, meteo locale, punctele de interes, precum si radarele de viteza, in tarile in care este permisa afisarea acestor informatii. Noul i10 este singurul model din clasa care ofera Android Auto, Apple CarPlay si LIVE Services intr-un singur sistem de infotainment.

Autovehiculul prezinta doua dotari avansate de siguranta activa, ambele utilizand noua camera multi-functionala: sistemul de alerta in caz de coliziune frontala (Front Collision Warning System – FCWS) si sistemul de avertizare in cazul parasirii involuntare a benzii de rulare (Lane Departure Warning System - LDWS). Utilizand senzorii camerei frontale, FCWS alerteaza conducatorul auto, acustic si vizual, de posibilitatea unei coliziuni cu vehiculele din fata. LDWS avertizeaza in legatura schimbarea benzii de rulare, in timp ce autovehiculul ruleaza cu peste 60 km/ h.

De asemenea, noul i10 ofera: sistem de aer conditionat automat, volan si scaune fata incalzite. Interiorul spatios poate acomoda pana la cinci persoane, iar portbagajul ofera spatiu generos de stocare de 252 litri, cel mai mare din clasa.

Inca de la lansarea din 2008, modelul i10 a reprezentat o poveste de succes pentru Hyundai, cu 670.000 de unitati comercializate pana in iulie 2016. In perioada 2008 si 2014, modelul a realizat vanzari de aproximativ jumatate de milion de unitati. Lansarea celei de-a doua generatii, la finalul anului 2013 – conceputa, dezvoltata la Centrul Tehnologic Hyundai Motor Europe (HMETC) din Rüsselsheim, Germania, si fabricata in uzina Hyundai Assan Otomotiv Sanayi de la Izmit, Turcia – a condus la o evolutie remarcabila, volumul vanzarilor depasind valoarea de 220.000 in doar trei ani.

Noul i10 va fi prezentat in cadrul Salonului Auto International de la Paris, la inceputul lunii octombrie 2016.

Primele imagini ale modelului pot fi vizualizate intr-un film de prezentare accesand link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=eHwGuH9bvkU