O prima zi solicitanta pentru echipa Hyundai Motorsport in etapa WRC din Raliul Monte-Carlo

O prima zi solicitanta pentru echipa Hyundai Motorsport in etapa WRC din Raliul Monte-Carlo
  • Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a avut o evolutie prudenta, incheind ziua pe pozitia a opta in clasamentul general
  • Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) a terminat cu al saselea timp si este pe locul al 12-lea la general

Hyundai Motorsport a debutat in cel de-al doilea sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA in conditii tipice pentru Raliul Monte-Carlo. Cu temperaturi sub zero grade si gheata pe probe, startul in primul raliu din 2015 a reprezentat o adevarata provocare, multi piloti avand probleme la primele doua speciale.

Ca de obicei, alegerea pneurilor a jucat un rol decisiv si a influentat evolutia pe probele speciale. Pentru pilotii echipei Hyundai Shell World Rally, Thierry Neuville și Dani Sordo, obiectivul a fost sa incheie in siguranta prima zi din Raliul Monte-Carlo, obiectiv pe care l-au atins amandoi.

Thierry Neuville a avut un inceput fara probleme si a abordat primele doua speciale cu prudenta. Cu locul sase pe PS1 (Entrevaux-Rouaine) si locul zece pe PS2 (Norante-Digne-les-Bains), Neuville a terminat ziua pe locul opt la general, dupa 41 km de proba speciala.

„Este minunat ca s-a dat startul intr-un nou sezon, dar inceputul a fost unul extrem de dificil. Conditiile de la primele doua probe au fost solicitante, asa ca pentru noi prioritatea a fost sa ajungem inapoi in parcul de service. Am avut o evolutie decenta la prima proba. Speciala a doua a fost si mai periculoasa, asa ca am fost foarte prudenti. Vom vedea care va fi situatia vineri, dar daca vor fi aceleasi conditii, atunci trebuie sa ramanem concentrati la maximum pentru a ramane in cursa”,a declarat Neuville.

Dani Sordo, in schimb, a avut un inceput cu evenimente la cea de-a doua prezenta in Raliul Monte-Carlo cu Hyundai Motorsport. Echipajul spaniol a intampinat cateva probleme la prima proba speciala, dar a revenit pe urmatoarea, finalizand cu cel de-al saselea timp. Sordo a incheiat ziua pe pozitia a 12-a la general si este decis sa recupereze timpul pierdut in zilele urmatoare.

Chiar inaintea primului punct intermediar, am franat prea tarziu pe o portiune alunecoasa si, din pacate, am intrat intr-un sant. Sunt bucuros, insa, ca am revenit si ca am incheiat prima zi si sunt sigur ca putem sa ne imbunatatim performantele”, a mentionat Dani Sordo.  

Raliul Monte-Carlo este unul dintre cele mai dificile din calendar si reprezinta o provocare uriasa pentru noi in cel de-al doilea an din WRC. Ca echipa am progresat mult in cele 12 luni de la debutul nostru si abordarea avuta pe probele dificile de joi este o dovada in acest sens. Thierry si Dani si-au atins obiectivul si au ajuns in parcul de service cu ambele modele Hyundai i20 WRC. Thierry a evoluat prudent in conditiile in care nu are o experienta atat de mare in astfel de situatii si sunt sigur ca va avea mai multa incredere de acum incolo. Din pacate, Dani a avut un mic incident la prima proba, dar a reusit ulterior sa recupereze si sunt sigur ca si el va urca in clasament dupa probele de vineri”, a adaugat si Michel Nandan, directorul echipei.

Clasament general dupa prima zi din Raliul Monte-Carlo:

1. S. Loeb/ D. Elena (Citroën DS3 WRC) 30:08.2

2. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +13.3

3. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +36.1

4. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +38.6

5. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +47.4

6. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +59.8

7. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +59.9

8. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:06.8

9. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:08.7

10. H. Solberg/ I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +1:17.6

11. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +1:18.9

12. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +1:24.9