O zi dificila pentru Hyundai Motorsport in penultima etapa din Raliul Argentinei

O zi dificila pentru Hyundai Motorsport in penultima etapa din Raliul Argentinei
  • Thierry Neuville este cel mai bine clasat pilot al echipei Hyundai Motorsport in penultima zi din Raliul Argentinei, ocupand pozitia a cincea in clasamentul general
  • Dani Sordo si Hayden Paddon au fost nevoiti sa abandoneze

Thierry Neuville este cel mai bine clasat pilot Hyundai Motorsport la finalul celor patru probe speciale programate sambata in Raliul Argentinei.   Dani Sordo a fost nevoit sa abandoneze, inregistrand probleme electrice pe ultima proba a zilei, iar Hayden Paddon a iesit in decor pe PS9 (Capilla del Monte – San Marcos). Hayden Paddon si John Kennard, copilotul sau, nu au avut nicio problema, insa sase spectatori au fost accidentati, necesitand asistenta medicala. Din fericire, ranile nu sunt de natura sa le puna in pericol viata. Echipa este alaturi de cei implicati in acest incident si colaboreaza cu organizatorul raliului.  

„Primul nostru gand este la spectatorii care au fost accidentati. Suntem in contact permanent cu cei de la FIA si cu organizatorul raliului”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

  Pilotul Thierry Neuville a reusit sa urce pe locul al cincilea in clasamentul general.  

„Am avut un ritm bun si am avut incredere in masina si in dictare. Suntem in top cinci si sper sa acumulam cateva puncte suplimentare in Power Stage”, a mentionat Thierry Neuville.

  Dani Sordo a fost nevoit sa abandoneze din cauza unor probleme tehnice.

„Obiectivul nostru era sa ne luptam pentru un loc pe podium, dar din cauza unei probleme electrice a trebuit sa abandonam”,a adaugat Dani Sordo.

  Hayden Paddon a incheiat primele doua probe ale zilei pe locurile al cincilea si al saselea. Echipa se asteapta ca neozeelandezul sa poata reveni in raliu pentru ultimele doua probe de duminica.  

„Nu a fost o experienta placuta. Gandurile noastre sunt alaturi de cei implicati in incident”,a declarat Paddon.

  Duminica, in ultima zi din Raliul Argentinei, sunt programate doua treceri pe speciala El Condor (16,3 km), una dintre ele fiind si Power Stage, unde se acorda puncte suplimentare primilor trei clasati.   Clasament general dupa ziua de sambata din Raliul Argentinei

1. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) 3:14:51.7

2. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +38.6

3. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +1:03.7

4. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +2:24.6

5. T. Neuvill/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +4:51.0

6. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +5:39.0

7. K. Al Qassimi/ C. Patterson (Citroën DS3 WRC) +10:34.3

8. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +11:14.9

9. A. Al-Kuwari/ M. Clarke (Ford Fiesta RRC) +14:14.6

10. D. Dominguez/ E. Galindo (Ford Fiesta R5) +17:10.0

...

22. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +36:10.1